En Sıcak Konular

'Öldürürken daha dikkatli olun'

25 Eylül 2011 09:28 tsi
'Öldürürken daha dikkatli olun' Terör örgütü eylemleri yaptığını iddia ettiği TAK ile Siirt'teki teröristleri 'sözde' uyardı. Örgüte bağlı KCK'nın açıklaması ise herkesle açıkça alay eder cinsten: "Öldürürken daha dikkatli olun!"

PKK'nın Ankara ve Siirt'teki bombalı saldırıları sonucu 7 vatandaş hayatını kaybetti. Terör örgütü, bu eylemleri sonrası kamuoyundan büyük tepki gelince sorumluluğu üzerine almak yerine suçu yine alt birimlerine attı. Sivil ölümler üzerine terör örgütünün, taşeron yapılanması olan TAK'ı ve Siirt saldırısını düzenleyenleri uyardığı belirtiliyor. Siirt'teki hain saldırıda sivillerin ölmesi üzerine KCK'nın yaptığı açıklama ise şehit vatandaşların aileleri ve bütün Türkiye ile dalga geçer cinsten: 'Bundan sonra öldürürken daha dikkatli olun!'

Ancak PKK daha önce de birçok kez sivilleri hedef almış ve daha sonra bu eylemlerin sorumluluğundan sıyrılmak için suçu başkalarının üzerine atmıştı. Terör örgütü PKK'nın, geçtiğimiz hafta içinde Ankara ve Siirt'te sivillere yönelik yaptığı 2 saldırıda 7 vatandaş hayatını kaybetti, 36 vatandaş ise yaralandı. PKK'nın özellikle sivil vatandaşları hedef alması ve bu şekilde katliam yapması kamuoyunun büyük tepkisini çekti. Ahlaksız saldırılar sonrası oluşan infial yüzünden ilk başta bu saldırıları üstlenmeyen PKK, bu eylemlerle kendilerinin bir ilgisi bulunmadığını iddia etti. Ancak Ankara'daki katliama dair video görüntülerinde bunun yapanın PKK'lı olduğunun ortaya çıkması ve Siirt'teki katliamı yapan teröristlerden birinin öldürülmesi üzerine hain terör örgütü, bu saldırıları üstlenmek zorunda kaldı.

KATLiAMDAN SIYRILMA ÇABASI

Ankara ve Siiirt'teki olayların PKK'lı teröristler tarafından yapıldığının anlaşılması üzerine PKK bu katliamlardan sıyrılma çabası içine girdi. PKK'nın sözde şehir yapılanması olan KCK tarafından dün yapılan açıklamada Ankara'daki olayın 'TAK' tarafından yapıldığı belirtilerek, 'TAK' yöntemlerinin kontrolsüz olduğu savunuldu. KCK açıklamasında sivil vatandaşların hayatını kaybetmesinin hiç önemsenmediği gözlenirken, bu tür eylemlerin 'kendilerine' zarar verdiği ifade edildi. Terör örgütüne bağlı KCK'nın açıklaması, örgütün sivil ölümlerin sorumluluğundan kendini sıyırma çabası olarak algılandı. Tek amacı kendini aklamak olan PKK, saldırıların sorumluluğunu 'TAK' gibi sözde taşeron yapılanmalara yükleyerek geçmişte olduğu gibi yine 'yan çizdi'.

'DAHA DiKKATLi ÖLDÜRÜN'

Siirt'teki katliamın da örgüt tarafından yapıldığını itiraf etmek zorunda kalan PKK, bu katliamın 'yanlışlıkla' yapıldığını savundu. KCK açıklamasında, otomobil içindeki 6 bayana kurşun yağdırıp 4'ünün şehit edilmesinin, sözde terör örgütüne zarar verdiği de belirtildi. Trajikomik açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kürt Özgürlük Mücadelesi adına hareket eden bütün birim ve güçlerin buna büyük bir özen göstermesi gerektiği açıktır. Gereken özen gösterilmediği takdirde, hareketimiz ve halkımız zarar göreceği gibi, bu tür eylemlerin AKP'nin tahrik ve imha politikalarına hizmet edeceği bilinmelidir. Bu nedenle bütün ilgili gerilla birimlerinin faaliyetlerinin planlanması ve uygulanmasında büyük bir dikkat ve özenin gösterilmesi gerektiği açıktır."

'Öldürürken daha dikkatli olun' mesajının verildiği açıklama, terör örgütünün hain, kalleş ve kanlı yüzünü bir kez daha açığa vurdu.

PKK TiYATROSU

Ankara ve Siirt'teki katliam PKK'nın ilk katliamı değil... PKK daha önce de defalarca sivilleri öldürerek bunu başka yapılanmaların üzerine attı. Terör örgütünün sürekli sivilleri öldürüp bu suçu başkalarının üzerine atması artık bir 'PKK tiyatrosu' haline dönüştü. İşte PKK'nın işleyip de başkalarının üzerine attığı katliamlardan bazıları...

ANAFARTALAR CEHENNEME DÖNDÜ

Anafartalar katliamı: Ankara'nın Anafartalar Caddesi'nde 22 Mayıs 2007 tarihinde PKK'lı canlı bomba kendisini patlattı. Ankara'nın en

kalabalık yerlerinden biri olan Anafartalar'da patlayan bomba 7 sivilin canına mâl oldu, çok sayıda vatandaş da yaralandı.

KOŞUYOLU'NDA ÇOCUKLARA KIYDILAR

* 12 Eylül 2006 tarihinde Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda bomba patlaması sonucu 7'si çocuk 10 kişi hayatını kaybetti. Eylemi önce Türk İntikam Tugayı (TİT) sahiplendi. Bu amaçla bir internet sitesinde de yayın yapıldı. Ancak daha sonra vahşi katliama imza atan örgütün PKK'ya üye olmaktan hüküm giymiş kişiler olduğu ortaya çıktı.

'GÜNGÖREN'İ DE ÖNCE İNKAR ETTİLER

* Güngören katliamı: 27 Temmuz 2008'de İstanbul Güngören'de PKK'nın patlattığı 2 bomba ile 17 kişi öldü 154 kişi yaralandı. Bu katliam uzun süre PKK tarafından reddedildi. O tarihlerde terör örgütünce yapılan açıklamada bu eylem kınandı. Ancak daha sonra saldırıyı yapanların PKK'lı olduğu ortaya çıktı.

MOLOTOFLARLA DiRi DiRi YAKTILAR

* Çetinkaya Mağazası katliamı: 25 Aralık 1991 tarihinde İstanbul'da Çetinkaya Mağazası'na PKK üyeleri molotof kokteylleriyle saldırmıştı. Saldırıda biri bebek, 7'si kadın 11 kişi yanarak hayatını kaybetti.

ÖĞRENCi-SiViL AYRIMI YOK

* Diyarbakır dershane katliamı: Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de dershane çıkışında bomba patladı. Patlama sonucu 2 öğrenci ile 3 vatandaş hayatını kaybetti. Katliamı uzun süre reddeden PKK, eylemi üstlendi.

* Örgüt sadece 1993 yılında Siirt-Baykan'da 24, Erzurum-Yavi köyünde 35, Hakkari ve Batman'da 35, Erzincan Başbağlar'da 33 sivili katlederek 1 yıl içinde 127 vatandaşın ölümüne neden oldu.

yenişafak

Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,957 µs