En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu bu kez imza atmayı unuttu

25 Eylül 2011 09:22 tsi
Kılıçdaroğlu bu kez imza atmayı unuttu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğu İstanbul'da kaydını yaptırmadığı için oy kullanamamasının ardından dün de başlattığı imza kampanyasına imza atamadı.

Kılıçdaroğlu, dün, partisinin Zeytinburnu İlçe Teşkilatınca Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen 'İsrail Kalkanına Hayır' konulu imza kampanyasını başlattı. Malatya Kürecik Beldesi'ne 'erken uyarı radar sistemi' kurulması nedeniyle yapılan kampanyaya katılan Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi sevdiklerini, ülkenin çıkarlarını her şeyin üstünde tuttuklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yurtta da dünyada da barış istiyoruz. İstediğimiz şu; bu ülkede, bu coğrafyada, bu bölgede, barış, huzur içinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Ne birilerine kalkan, ne birileri için silah bulundurmak istiyoruz. İstediğimiz, barışı bu bölgede egemen kılmaktır. Hiçbir zaman egemen güçlerin taşeronu, sopası, ağzı, dili, kulağı olmak istemiyoruz. Kendi coğrafyamızda Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının sözü, kulağı ve dili olmak istiyoruz."

Her yerde, her ortamda Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarını koruyacaklarına söz verdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, 'Kimse CHP'yi birilerinin avukatı olarak suçlayamaz. Biz CHP olarak Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının avukatıyız' dedi. İmza kampanyasına Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile CHP İstanbul Milletvekilleri Aydın Ayaydın ve Süleyman Çelebi de katıldı. Ancak Kılıçdaroğlu, kalabalık nedeniyle kampanya için imza atamadan meydandan ayrıldı.

Çözüm silah değil siyaset

Kılıçdaroğlu, İstanbul'a hareketinden önce de Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin 'Başbakan Erdoğan, terörün çözümü konusunda İran ile ortak adım atılacağını açıkladı. Hükümetin bu konudaki girişimlerini nasıl buluyorsunuz?' sorusu üzerine, terör konusunda Hükümet'in sınıfta kaldığını savundu. Kılıçdaroğlu, "Yeni bir politika izliyorlar, öyle anlaşılıyor. İran ile ortak operasyon yapacaklar. Yani 1990'ların başına yeniden dönüp özel güvenlik güçleri yetiştirecekler. Silahla bu işin çözülemeyeceğini öteden beri söylemiştim. Siyaset kurumunun terörü sonlandırma konusunda politika, çözüm üretmesi lazım. Bu konuda gerekirse bütün siyasi partilerin, kamuoyunun desteğini almak gerekiyor. Eğer böyle bir adım atılırsa CHP olarak her türlü desteği vermeye hazırız' dedi.

Kılıçdaroğlu, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz çalışmalarına ilişkin ise "Eğer Piri Reis ile bu iş çözülecekse ve bunu umuyorlarsa, bu işin çözülmeyeceği belli" yorumunu yaptı.

aa

Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,314 µs