En Sıcak Konular

DTP nereye BBP oraya!

4 Haziran 2007 14:31 tsi
DTP nereye BBP oraya! FLAŞ! BBP'de bağımsız adaylarla meclise giriyor! İyibilgi'ye konuşan partinin kalesi konumundaki Sivas BBP İl Başkanı Mustafa Korkmaz, partinin 15 ilde seçimlere bağımsız girme kararı aldığını açıkladı. SP'nin de seçime bağımsız adaylarla girmesi halin

Büyük Birlik Partisi, DTP ve sol aktivistler gibi meclise bağımsız adaylarla girme kararı aldı. İyibilgi'ye konuşan partinin kalesi konumundaki Sivas BBP İl Başkanı Mustafa Korkmaz, seçimlere 15 ilde bağımsız adaylarla girme kararı aldıklarını söyledi. Tüm listenin saat 16.00'da belli olacağını belirten Korkmaz, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas'tan bağımsız olarak seçimlere katılacağını belirtti.

Anadolu'da Sivas milletvekili Abdüllatif Şener'in seçimlere katılmama kararı ile AKP seçmenleri arasında küskünler olduğunu ve bu küskünlerin özellikle Sivas ve çevresinde BBP'ye oy vereceklerini belirten Korkmaz, İstanbul'da da çok fazla Sivaslı olduğunu, bu Sivaslıların da BBP'ye oy verme eğiliminde olduğunu belirtiyor.

BBP'ye oy vermek isteyen fakat baraj psikolojisiyle oy veremeyenlerin de bu seçimde partilerinin bağımsız adaylarına oy vermek isteyeceğine dikkat çeken Korkmaz, "DP'nin parçalanması da oyları BBP'ye kaydırbilir. Bu seçim ülke için gerçekten önemli sürprizlere gebe" şeklinde konuşuyor.

Saadet Partisi'nin bağımısız adaylarla seçime girmesi halinde, BBP ile birbirlerine destek olabileceklerinin altını çizen Korkmaz, "Şimdilik hedefimiz 30 milletvekili... PKK ile yakınlığı olduğu konuşulan parti bağımsız adaylarla meclise giriyorsa biz dışarda kalamayız...Biz meclise girip dengelerin bozulmasını engelleyeceğiz." diyerek partinin aldığı bu kararın nedenine işaret ediyor.

Peki BBP hangi illerden seçime katılacak?

Belli olan iller şöyle:

Denizli
Tokat
Kahramanmaraş
Sivas
Trabzon


Öyle görünüyor ki, DTP'nin bağımsız adaylarla seçime girmesi ile Güneydoğu illerindeki oyları bölünecek olan AKP, Sivas ve çevresinde Abdüllatif Şener'in istifası ve BBP'nin bağımsız adaylarla seçim kararı alması ile oy kaybına uğrayacak. Saadet partisinin BBP'yi desteklemesi halinde bu oy düşüşü de artacak.

www.iyibilgi.com

 



Bu haber 948 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,109 µs