En Sıcak Konular

Filistin’in geleceği için tarihi gün

23 Eylül 2011 10:30 tsi
Filistin’in geleceği için tarihi gün Filistin lideri Abbas’ın, ABD yönetiminin tüm itirazlarına karşın, bugün BM’ye üye devlet olarak tanınma başvurusunda bulunacağı belirtiliyor

Filistin yönetimi, Beyaz Saray’ın İsrail ile barış görüşmelerini engelleyeceği gerekçesiyle karşı çıktığı BM’de üye devlet olarak tanınma planından vazgeçmiyor. ABD Başkanı Barack Obama, önceki gün 66. BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ve sonrasında Mahmud Abbas’la görüşmesinde, Filistin’in BM Güvenlik Kurulu’na yapacağı başvuruyu veto edeceğini belirtmişti.

Buna karşın Mahmud Abbas’ın, bugün tanınma başvurusunu BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’a teslim edeceği açıklandı. FKÖ (Filistin Kurtuluş Örgütü) İcra Komitesi Genel Sekreteri Yaser Abdrabbo, başvuruyu hiçbir şekilde geciktirmek niyetinde olmadıklarını söyledi.

ZAMAN VERECEKLER

Filistinlilerin tutumunun Abbas tarafından ABD Başkanı Barack Obama’ya dün sabah ayrıca iletildiğini vurgulayan Abdrabbo, “Filistinliler Güvenlik Konseyi’ne gitmeyi ve bu başvurunun engellenmemesini arzu etmektedirler” dedi.

Abbas’ın özel temsilcisi Nebil Şaat da, Filistin’in talebinin değerlendirilmesi için BM Güvenlik Konseyi’ne zaman tanıyacaklarını kaydetti.

ABD ÜYELERİ İKNA TURUNDA

İsrail basını, ABD yönetiminin Filistin’in tanınma talebini geri çevirmeleri için, BM Güvenlik Konseyi üyeleriyle görüşmelerde bulunduğunu öne sürdü. İddiaya göre Washington, daha önce Filistin lehinde oy kullanacağı açıklanan Nijerya, Gabon, Hindistan ve Bosna Hersek’i kararlarını bir kez daha düşünmeye ikna etti. Filistin yönetiminin, taleplerinin kabul edilmesi için 15 üyeli konseyden 9 oyu garantilemesi gerekiyor. BM’de ise 150’den fazla devletin Filistin’den yana olduğu kaydedildi.

Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,670 µs