En Sıcak Konular

Uzan'ın kasasına sıkı takip

23 Eylül 2011 10:24 tsi
Uzan'ın kasasına sıkı takip 10,1 milyar dolarlık Libananco davasını kaybeden Uzanların, şimdi de İsviçre'deki hesaplarının dondurulması gündemde.

Mahkeme, İsviçre'den Uzanlara ait banka hesapları kayıtlarının istenmesine karar verdi.

Cem UzanYargıtay 5. Ceza Dairesince 'kara para aklama' suçunun örgütlü işlenmiş bir suç olduğu gerekçesiyle 25 sanığın yargılandığı davaya bakmasına hükmedilen İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, İsviçre'den Uzanlara ait banka hesaplarına ilişkin kayıtların istenmesine hükmetti.

Uzan ailesinden hiçbir sanığın katılmadığı duruşmada, müflis İmar Bankası TAŞ adına İflas Dairesi, Maliye Bakanlığı adına İstanbul Muhakemat Müdürlüğü ve TMSF avukatları da müşteki olarak hazır bulundu. Duruşmada, bir önceki celsede haklarında yakalama emri çıkartılan sanıklar Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Melehat Uzan, Murat Hakan Uzan ve Ayşegül Uzan ile daha önce yakalama emri bulunan sanıklar Cem Cengiz Uzan, Mustafa Düzgünce ve Antonio Luna Betancourt'un halen yakalanamadıkları ve haklarında yakalama çalışmalarının devam ettiği tutanağa yazdırıldı.

4 SANIK ZORLA GETİRİLECEK

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, müdahil kurum Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) avukatlarının, 'İsviçre'de Uzanlara ait tedbir konulan banka kayıtları ile banka kasalarında neler olduğuna ilişkin kayıtların istenmesi' talebine ilişkin İsviçre adli makamlarına uluslararası kurallara uygun yazı yazılmasını ve bu kayıtların istenilmesini kararlaştırdı. Sanıklardan 8'inin yakalama işlemlerinin gerçekleşmesinin beklenmesi kararlaştırılan ve haklarında zorla getirilme kararı çıkartılan Yeşim Öztürk, Hüseyin Engin Saydam ve Ali Cenk Türkkan için yeniden zorla getirilme yazısı çıkartılmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

yenişafak


Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs