En Sıcak Konular

Ahmedinejad'dan ABD'ye çağrı!

23 Eylül 2011 08:54 tsi
Ahmedinejad'dan ABD'ye çağrı! İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD ile ilişkileri onarmak için çok geç olmadığını söyledi.

BM Genel Kurul toplantılarına katılmak için New York'ta bulunan Ahmedinejad, Associated Press'e verdiği demeçte, İran ile ABD arasındaki ilişkileri onarmak için çok geç olmadığını belirtti.

Ahmedinejad, ABD Başkanı Barack Obama'nın hala, 30 yıllık husumetin ortadan kaldırılması için ilişkileri geliştirmeye çalışma yönündeki sözünü tutabileceğini ifade ederek, Obama ile görüşmeye açık olduğunu bildirdi.

Mahmud Ahmedinejad, iki ülkenin, istihbarat dahil olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği yapabileceğini ve İran'ın tartışmalı nükleer programı hakkında konuşabileceğini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı ayrıca, Obama'nın yeniden başkan seçilme konusunda endişe edecek birşeyi olduğunu sanmadığını, ancak kararı verecek olanın Amerikan halkı olduğunu vurguladı.

11 Eylül saldırılarına da değinen Ahmedinejad, New York'taki İkiz Kuleler'in, iki uçakla yıkılmasının mümkün olmadığını iddia etti.

Ahmedinejad, bir mühendis olarak, İkiz Kuleler'in sadece iki uçağın çarpmasıyla yıkılmasının mümkün olmadığından emin olduğunu dile getirerek, bir çeşit planlı patlamanın meydana gelmiş olması gerektiğini savundu.

ABD'nin 10 yıl önce bu felaketi sahneye koyduğunu öne süren Ahmedinejad, dünyanın çözmesi gereken sorular olduğunu ve ABD'de de şüphelenenlerin var olduğunu kaydetti.


aa

Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,600 µs