En Sıcak Konular

Kürtlerden PKK'ya büyük tepki

23 Eylül 2011 08:41 tsi
Kürtlerden PKK'ya büyük tepki Terör örgütü PKK'nın sivillere yönelik katliamları artırarak Siirt'te 4 kadını katletmesi bardağı taşırdı.

Kürt aydınlar ve bölgedeki STK temsilcileri sivillere yönelik eylemleri kınarken PKK'nın bu tarz saldırıları 'amaç' haline getirdiğine dikkat çekti. İşte o görüşler:

Kürt Yazar Ümit Fırat: Ankara'da ve Siirt'te de görüldüğü gibi terör örgütü PKK artık bir takım taleplerden ziyade kendi istediği otoriteyi oluşturmaya çalışıyor. 'Buralarda her şey benden sorulur' havasındalar. Korkuya ve zorlamaya dayalı bir otorite kurma peşindeler. Orada PKK'yı destekleyen büyük bir kitle de var. Yapılan eylemlerin doğru olduğuna inanan bir insan topluluğu da var. Onlardan da güç alarak sivillere yönelik saldırıları hızla sürdürüyorlar.

Serçavan sitesi Yayın Yönetmeni Şükrü Gülmüş: Silah, bir tartışmayı başlatır bir tartışmayı bitirir. Kutsal amaçların kutsal araçları olur. Sivil hedeflere yönelme asla kabul edilemez. Pınarcık eylemini cezaevinde tartıştık ve siviller hedef olamaz dedik. PKK kutsal amacı için mücadele ediyorsa sivil hedeflere yönelmez. Geçmişteki olan katliamlarda mantık "Devlet yapıyor, biz devletten güçlüyüz. Biz de yaparız" idi. Halkı sindirmek için eylemler oldu. Sivil katliamlarını asla tasvip etmiyorum. PKK'lılar Öcalan'ın pazarlık gücünü artırmak için sivillere yönelmeyi amaç olarak görmeye başladı. Silah olduğu sürece herkes bir yerleri kaşıyıp bir yerlere havale edebilir. Ergenekon operasyonu askerleri saltanatından düşürdü. Askerin içindeki derin yapının canlı kalan hücreleri de yaparak işi havale ediyor olabilir. Mesela TAK'ı kullandılar.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu: Hangi amaçla olursa olsun sivillere yönelik bu tip saldırılar kabul edilemez. Bunu gerekçelendirmek asla kabul edilemez ve bunları şiddetle kınıyoruz. Sorumluların da bir an önce açığa çıkartılmasını talep ediyoruz. Tarafların sağduyulu davranması gerekiyor. Bu ölümlerin bir an önce durdurulması gerekiyor. Görüşmelerin kesintiye uğramaması soruna kalıcı barışı sağlayacaktır. Operasyonlar çözüm değil. Devlet önlem alacak muhakkak ama diyalog süreçlerinin sürdürülmesi gerekiyor. Çatışmanın bitmesini istemeyen kesimler var. Türkiye'nin bölgede oynadığı rolü istemeyen uluslar arası kesimler de olabilir. Sorunlar ölümlerin olduğu bir yerde konuşulmaz.
 
Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldız: PKK sivillere ilk kez saldırmıyor. Daha önce de çocuklara, kadınlara ve öğretmenlere saldırdılar. Geçen yıl referandumda öğrenci yurtlarına saldırması bu yapacaklarının göstergesiydi. PKK sıkıştığı zaman bu tarz saldırılara yaklaşıyor. PKK kendi içindeki çözülmeyi engellemek için ses getirecek eylemlere başvuruyor. Artık öyle duruma gelindi ki kurşun atana gül atılmayacak duruma gelindi. Hükümet yılmadan baskılarına devam etmeli.

Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Alaattin Korkutata: "Türkiye ne zaman uluslararası platformda adını duyurmak için adım atsa PKK içeride saldırılarına başlıyor. Amaçları bu iyi yolda olan Türkiye'de kaos ortamı oluşturmak. Kaostan ve karışıklıktan beslenen terör örgütü sivillere saldırmaya hızla devam etmektedir. Bu olaylar ne bölgeye ne de Türkiye'ye yarar sağlar.

PKK ACZİYETİNİ GÖSTERİYOR

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu:
"PKK bugüne kadar benimsediği yöntemlerin dışına çıkamıyor. Terör örgütünün oksijeni kan ve insan acıları. İnsan acıları üzerinden bir mücadele biçimi ortaya koyuyorlar. Savaşın dahi bir kuralı vardır. Ancak terör örgütü kadın çocuk demeden saldırıyor. Sivillere saldırılması PKK terör örgütünün acziyetini gösterir. Ancak bu saldırılar kendi kendilerini bitirmelerini başlattı. Çünkü böyle yaparak bölge halkının nefretini üzerlerine çekiyorlar. Döktükleri kan PKK'nın bitiş sinyallerini gösteriyor."

bugün



 

Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs