En Sıcak Konular

Strauss-Kahn Fransızları ikna edemedi

22 Eylül 2011 22:31 tsi
New York'taki bir otelde cinsel taciz olayını kendi versiyonuyla anlatmaya çalışan eski IMF patronu Dominique Strauss-Kahn Fransızları ikna edemedi.

Pazar akşamı Fransız TF1 televizyon kanalının ana haber bülteninde geçen Mayıs ayında New York'taki bir otel odasında yaşadığı cinsel taciz olayını kendi versiyonuyla anlatmaya çalışan eski IMF patronu Dominique Strauss-Kahn Fransızları ikna edemedi.

Program sonrası yapılan bir kamuoyu yoklaması DSK'nin canlı yayında anlattıklarının Fransızların sadece yüzde 4'ünü ikna edebildiğini ortaya çıkardı. TNS-Sofres kuruluşu tarafından Fransız halkını temsil eden 18 yaş ve üstü 966 kişi arasında gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasına katılanlara "TV programından sonra DSK hakkındaki düşünceleriniz değişti mi, ikna oldunuz mu?" sorusu yöneltildi.

Yoklamaya katılanların yüzde 31'i program sonrası DSK hakkındaki düşüncelerinin "kötüleştiğini", yüzde 56'sı ise "değişmediğini" dile getirdi. Yoklamaya katılnaların yüzde 4'ü DSK hakkındaki düşüncelerinin "iyileştiğini" söylerken, yüzde 9'u da "görüş sahibi olmadığını" belirtti.

Bu arada DSK'yı kendisine cinsel tecavüz teşebbüsünde bulunmakla suçlayan Fransız gazeteci Tristan Banon, eski IMF patronuyla yüzleşleştirilmek istediğini bildirdi. Polisin kendisine "DSK ile yüzleşmeyi kabul eder misiniz?" sorusunu yönelttiğini söyleyen Banon, "Elbette evet dedim. Karşıma geçip gözümün içine bakarak yaşananın hayali olduğunu söylemesini istiyorum. Kendisini bunu söylerken görmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Tristan Banon'un 2003 yılında gerçekleştiğini söylediği cinsel tecavüz suçlamasını kabul etmeyen DSK, Banon'a karşı kendisine iftirada bulunduğu gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık Banon'un suç duyurusu hakkında 12 Eylül'de DSK'nın ifadesini almıştı.

Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,048 µs