En Sıcak Konular

Libya ile birçok alanda işbirliği yapılacak

22 Eylül 2011 20:37 tsi
Libya'dan enerji alanında işbirliği yapmak üzere Enerji Bakanı Awat-De Barasi Türkiye'ye geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşen Barasi, "Başta elektrik olmak üzere enerjiden eğitime birçok alanda işbirliği yapmak üzere Türkiye

Başbakan'ın Orta doğu ziyareti sonrası Tunus, Mısır ve Libya'dan temsilciler ülkelerine yatırım davetinde bulunmak üzere Türkiye'ye gelmeye başladı. Bugün Libya Ulusal Geçiş Konseyi Enerji İşlerinden Sorumlu Üyesi Awat-De Barasi, Türk iş adamlarının Libya'da yatırım yapmaları konusunda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüştü. İki bakan görüşmelerin ardından basının önüne çıktı. Savaş sonrasında Libya'ya yaptıkları ziyarette çeşitli alanlarda neler yapabileceklerini görüştüklerini hatırlatan Yıldız, "Özellikle bombalamalar sonucunda elektrik ve iletişim anlamında çok büyük sıkıntılar yaşandığını gördük. Libya ile enerji konusunda uzun vadede çeşitli anlaşmalar yapmayı düşünüyoruz ama kısa vadede elektrik ve eğitim konusunda çalışmalar yapacağız."diye konuştu.

Geçen günlerde TC Hükümeti'nin Libya'ya yapmış olduğu ziyaretten duydukları memnuniyeti paylaşan Barasi ise "TC Hükümeti'nin ziyaret esnasında neler yapabileceğimizi konuşmuştuk. Bugün bunları konuşmak için buradayım. Libya'nın en büyük ve acil sorunu elektrik sorunudur. Bunun bir an önce normale dönmesi lazım."şeklinde konuştu.

"KADDAFİ ÖZELLİKLE ELEKTRİK HATLARINI BOMBALATTI"

Elektrik hatlarının özellikle Kaddafi tarafından bombalatıldığını vurgulayan Barasi, "Elektrik hatlarını bombalattı ki halkın iletişimi, haberleşmesi kopsun. İşte bundan dolayı biz Türk şirketlerinin bu işi ele almasını ve her şeyin artık normale dönmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yine diğer konuları da ele aldıklarını aktaran Barasi, eğitim konusunda neler yapabileceklerini konuştuklarını kaydetti. Elektrik sektöründe özellikle Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanmak istediklerinin altını çizen Barasi, elektrik konusunda diğer ülke ve şirketlerin yardımına da açık olduklarını dile getirdi.

Özellikle Türkiye ile çalışmak istemelerinin nedeni olarak da Barasi, "Bizim daha önce 400 kb'lık elektrik hatları konusunda Türk şirketleri çalışıyordu. Onun için oraları tanıyan şirketlerin yine iş yapmasını istiyoruz. İşte bundan dolayı Türk şirketlerine öncelik veriyoruz."ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,505 µs