En Sıcak Konular

Şahin: Sorunlar bu mantıkla çözülmez

22 Eylül 2011 16:19 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına şiddet sorununun 'Biz yaptık oldu' mantığıyla çözülemeyeceğini söyledi.

Şahin, yasal alt yapı nedeniyle aile mahkemesi hakimlerinin karar vermekte zorlandığını ifade etti.

Rixos Otel'de 'Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarı Taslağı' üzerine aile mahkemesi hakimleri ile değerlendirme toplantısı yapan Bakan Şahin, aile mahkemeleri hakimlerinin işin hem teorik boyutunu hem pratikte yaşadıkları tecrübeyi, bilgi birikimleriyle büyük katkıda bulunacaklarını belirtti. Hazırlanan taslağın hayata geçmesinde, bakanlar kuruluna göndermeden önce çok ciddi bir katkı alacakları inancında olduklarını anlatan Şahin, hakimlerin, ömrünü buna adayan çok kıymetli arkadaşlar olduğunu kaydetti.

"Eğer sorunu çözeceksek 'biz yaptık oldu' mantığıyla değil, 'nasıl yapabiliriz, nasıl başarabiliriz' mantığıyla çözüleceği inancındayız." diyen Bakan Şahin, bunun demokrasinin gereği olduğunun altını çizdi. Şiddet uygulayan erkeğin evden uzaklaştırılması ve psikolojik tedavisi gibi kısmi ilavelerin zaman içinde yapıldığını dile getiren Şahin, yasal altyapı nedeniyle hakimlerin karar alırken zorlandıklarını bildiklerini söyledi. Aile mahkemesi hakimlerinin elini kolaylaştıracak, toplumun huzur ve barışını artıracak, kadının yaşam hakkını koruyacak, aileyi koruyacak ve kurtaracak şekilde yol alan bir değerlendirme yapılacağını ifade eden Şahin, yasal altyapının birlikte oluşturulacağını belirtti.

Kanun Tasarı Taslağı'nın, bütün görüşlerin alınmasından sonra gelecek hafta Bakanlar Kurulu'na gönderilecek hale dönüştürüleceğini dile getirdi. Şahin, 2012 yılını planlarken, sorun analizlerine bakıldığı zaman kısa, orta ve uzun vadede neler yapılması gerektiğini ele alırken, yaşam hakkının en önemli hak olduğu ve kadının yaşam hakkıyla ilgili bugün yaşanan sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi gerektiğini, bu konuda bakanlık olarak önceliklerin bu olması gerektiğine inandıklarını vurguladı. Daha önce baro başkanlarını, kadın sivil toplum kuruluşları temsilcilerini topladıklarını, dün de yaklaşık 150 kişinin katıldığı, bugün de devam eden sığınma evlerinin bütün Türkiye'deki yöneticileriyle bir araya geldiklerini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Bizim gördüğümüz, bir temel bakışla baktığımız zaman burada hala çok ciddi sıkıntıların yaşandığını, bunun İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi birçok bakanlığı ilgilendiren bölümlerinde şu andaki mevcut yasal altyapının sizin elinizi zorlaştırdığını, karar alırken de bu yasal altyapıdan dolayı çok zorlandığınızı biliyoruz. İnşallah bu toplantının sonunda, sizden aldığımız bilgiler doğrultusunda, çok daha ayağı yere basan ve uygulamada 'işte şimdi oldu' dedirteceğimiz, sizin elinizi güçlendireceğimiz ve toplumsal vicdanı zedeleyen birçok olayın olmasına engel olduğumuz bir yasal altyapıyı hep beraber yapacağımıza inanıyorum. Çünkü sizlere güveniyorum. Sizlerin bu konudaki bilgi birikimine güveniyorum." Şahin, bu kanun dışında, konunun Türk Ceza Kanunu ile Türk Medeni Kanunu'nu ilgilendiren kısımlarında eksiklikler varsa, bunların da paylaşılması halinde yararlanacaklarını ifade etti.


CİHAN

Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,549 µs