En Sıcak Konular

110 kişi Kenan Evren'den şikayetçi

22 Eylül 2011 14:45 tsi
1982 darbe anayasasına yüzde 80 'hayır' oyu vererek darbecilerin gazabına uğrayan Sakarya'nın Akyazı Topağaç Köyü sakinleri darbecilerin yargılanması için imza topluyor.

Köy muhtarı Mustafa Başer, darbecilerin hesap vermesi için o dönemde haksızlığa ve zulme uğrayanlardan hayatta kolan 110 kişinin imza verdiğini söyledi. Başer, önümüzdeki günlerde şikayet dilekçesini Akyazı Cumhuriyet Savcılığı'na vereceklerini herkesin ayrı ayrı Kenan Evren ve diğer darbe konseyi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Topağaç köyü, 1982 darbe anayasasına bütün baskılara rağmen yüzde 80'in üzerinde hayır oyu vermişti. Bu tutumları ile Kenan Evren ve konsey üyelerini kızdıran köy halkı, darbecilerin gazabına uğramış, psikolojik baskı uygulamak için uzun süre köye her gün baskın yapılmıştı. 'Neden yanında nüfus kağıdı yok' gerekçesiyle yaşlı insanlara 'koşma' cezası verildiği ve yerde süründürüldüğü de gündeme gelmişti. Darbeden sonra silah bulundurulmaması sebebiyle köye teşekkür edilirken, anayasa oylamasından sonra ise 'Niye silah teslim etmediniz' suçlamasıyla köy halkına baskı yapılmıştı.

Bu günkü köy muhtarı Mustafa Başer'in babası olan dönemin muhtarı İsmail Başer de köyünden hayır oyu çıkmasıyla tutuklanmış, azalar nezarete atılmış. 45 gün nezarethanede, 3 ay da suçsuz yere hapiste tutulan, bu süre içinde ailesiyle hiç görüştürülmeyen İsmail Başer, kahrından, karısı da kocasına üzüntüden hayatını kaybetmişti.

Mustafa Başer, rahmetli babasının ve köy halkının darbecilerden çok çektiğini, referandumdan sonra darbecilere yargı yolu açılmasının en çok kendilerini sevindirdiğini söyledi. Darbecilerin zulmüne maruz kalan ve halan hayatta olan 110 kişinin Kenan Evren ve konsey üyelerinin yargılanması için imza topladıklarını ifade eden Başer, "İmza sayısı 110'u buldu. Önümüzdeki günlerde suç duyurusu dilekçesini Akyazı Cumhuriyet Savcılığı'na vereceğiz. Darbecilerin yargılanması benim de acımı hafifletecek. Babama yapılanların hesabı sorulacak." diye konuştu.

Cihan



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,626 µs