En Sıcak Konular

Dikkat! Bu sahte klima kanser yapabilir...

22 Eylül 2011 13:09 tsi
Baz istasyonlarına karşı yükselen tepkiye karşı devlet izinli, klima süsü verilmiş baz istasyonları kurulmaya başlandı. Sivil toplum örgütleri ise uygulamaya sert tepki gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Esenler ilçesinde bir kamyonun çarptığı emlakçı tabelasından baz istasyonu çıkmıştı. Bunun üzerine tüm dikkatler yeni tarz baz istasyonlarına çevrilmişti.
 
Timeturk muhabirleri çevrede yaptığı incelemede çok sayıda klima süsü verilmiş baz istasyonun sokak içlerine, oturma odaları, çocuk odaları, yatak odaları ve işyerlerinin önlerine kurulduğunu tespit etti.
 
Gelişme hakkında İstanbul Valiliği’nden bilgi isteyen Timeturk’e valilik konuyla Bilgi ve İletişim Kurumu BTK’nın ilgilendiğini bildirdi.
 
“Zeyrek Mah, Büyük Karaman Cad. 22/A Fatih İstanbul (Avea bayisi) adresinde klima süsü verilerek kamufle edilmiş baz istasyonu, kurumunuzdan izin alınarak mı kurulmuştur?” şeklindeki sorumuzu cevaplandıran BTK; “Belirtilen adres esas alınarak kayıtlarımızda yapılan incelemede, söz konusu adreste bulunan GSM baz istasyonuna yönetmelik hükümlerine uygun olduğuna dair güvenlik sertifikası düzenlendiği tespit edilmiştir” denildi.
 
SAHTE KLİMALARA BTK İZİN VERMİŞ

Bilgi ve İletişim Kurumu’nun verdiği cevap, radyasyon yaydığı için büyük tartışmalara neden olan baz istasyonlarının başka bir eşya süsü verilerek yapılan kamuflenin devletin bilgisi ve izniyle yapıldığını ortaya çıkardı.

 



Konu hakkında görüşlerine müracaat ettiğimiz Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkan yardımcısı Orhan Demir, baz istasyonlarının çatılardan sokaklara devlet eliyle indirilmesinin bir insanlık ayıbı olduğunu belirtti.
 
UYGULAMA YARGI KARARLARINA VE İMAR KANUNA AYKIRI

Devlet eli ve gözetiminde toplumun aldatıldığını belirten Demir; “Yapılan insan sağlığını birkaç şirketin çıkarına peşkeş çekmektir” dedi. Tüm insanları iş ve evlerinin çevresine dikkatle incelemeye ve bu tür sahtekârlıklara karşı tedbirli olmaya çağıran Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkan yardımcısı Orhan Demir; “İmar kanununa da aykırı bu uygulama nedeniyle belediyelerden bu eklentilerin yıkılması için müracaat etmesini, ayrıca Sağlık Bakanlığı ile BTK’ya müracaat ederek bu tür çirkin uygulamalara son vermesini istemelidir” dedi.
 
Baz istasyonların yakının ikamet edenlerin ciddi risk altında olduğunu belirten Demir, özellikle 200 metre yakında kimselerin baz istasyonları nedeniyle yorgunluk ve depresyon yanı sıra kanser riski ile karşı karşıya bulunduğunu belirtiyor.
 
TOPLUM SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR

Cami minare ve çatılarına, tabela içlerine, iş merkezlerinin görünmez bölümlerine, okullara, kiralanan dairelerin içlerine gizli baz istasyonu kurulduğunu belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç ise, “Artan 3G servisleri nedeniyle GSM operatörleri daha sık aralıklarla baz istasyonu kurduklarını bunun klima, tabela gibi görünümlerle kamufle ettiklerini belirtti.
 
Timeturk’e konuşan Dinç; “Uygulama ile toplum sağlığı tehdit edilmektedir. BTK bunların sağlık açısından sorun teşkil etmediğini iddia etse de eldeki bağımsız bilimsel veriler, BTK’nın gerçekleri gizlediğini görmektedir” dedi.
 
Bunun için baz istasyonu firmasına herkesin kargo veya iadeli taahhütlü mektupla ihtar mektubu göndermesini isteyen Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç; “Bu sayede doğacak sorunlara karşı ileri dönemlerde önemli kazanımlar elde edileceğini” söyledi.
 
"TOPLUM TEPKİ GÖSTERMELİ"

Valilik, kaymakamlık, belediyeler, Sağlık Bakanlığı ve Bilgi ve İletişim Kurumu’na şikâyet yapılmasını isteyen Dinç; “Görülüyor ki devlet toplumu korumuyor o halde tüm tüketiciler olarak başımızın çaresine bakmalıyız. Aksi halde kanser ansızın bizi de bulur” dedi.
 
İŞTE DİLEKÇE ÖRNEKLERİ:
 
… GSM Şirketi Genel Müdürlüğü’ne
 
İkamet adresimin karşısındaki ……….. adresinde firmanıza ait baz istasyonu kurulduğunu öğrendim. Bu baz istasyonunun derhal kaldırılmasını aksi halde çevresel, sağlık ve hukuki her türlü sonuçtan firmanızın sorumlu olduğunu ihtar ederim.
 
İsim imza adres
 
 
….. Belediye Başkanlığı’na / ….. Kaymakamlığı’na …… Valiliği’ne
 
İkamet adresimin karşısındaki ……….. adresinde kamufle edilmiş baz istasyonu kurulduğunu öğrendim. Bu baz istasyonu İmar Kanuna aykırı bir eklenti olması, hile yoluyla toplumdan ve çevre sakinlerinden gizlenmesi nedeniyle yasal olsa bile ahlaki ve hukuki değildir. Hakkında yasal işlem yapılarak derhal kaldırılmasını aksi halde çevresel, sağlık ve hukuki her türlü sonuçtan tarafınızın da sorumlu olduğunu ihtar ederim.
 
İsim imza adres
 
….. Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanlığı’na
 
İkamet adresimin karşısındaki ……….. adresinde kamufle edilmiş baz istasyonu kurulduğunu öğrendim. Bu baz istasyonu İmar Kanuna aykırı bir eklenti olması, hile yoluyla toplumdan ve çevre sakinlerinden gizlenmesi nedeniyle yasal olsa bile ahlaki ve hukuki değildir. Yetkili makam olarak baz istasyonlarının bu şekilde de kurulması izin verdiğiniz ve bu yöndeki uygulamalara yönelik savunucu açıklamalar yaptığını bilinmektedir. Toplumun ruh ve beden sağlığının ve özellikle de bebek ve çocuk sağlığı her türlü haktan daha öncelikli olduğunu ve uygulamaların bu hassasiyetle toplumdan gizlenmeden en şeffaf şekliyle ve anayasanın kurumunuza da yüklediği vecibeler çerçevesinde hareket uygulamalar geliştirmenizi be bu baz istasyonunun derhal kaldırılmasını aksi halde çevresel, sağlık ve hukuki her türlü sonuçtan tarafınızın da sorumlu olduğunu ihtar ederim.
 
İsim imza adres
 
 
….. Sağlık Bakanlığı’na    /   T.C. Başbakanlığı’na
 
İkamet adresimin karşısındaki ……….. adresinde kamufle edilmiş baz istasyonu kurulduğunu öğrendim. Bu baz istasyonu İmar Kanuna aykırı bir eklenti olması, hile yoluyla toplumdan ve çevre sakinlerinden gizlenmesi nedeniyle yasal olsa bile ahlaki ve hukuki değildir. Yetkili makam olan Bilgi ve İletişim Kurumu’nun yazılı ve sözlü beyanlarında baz istasyonlarının bu şekilde de kurulması izin verdiğiniz ve bu yöndeki uygulamalara yönelik savunucu açıklamalar yaptığını bilinmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada Türkiye’de her beşkiden birinin ruhsal sorun yasadığı ifade edilmektedir. Buda artan bu tür cihaz kirliliğinin toplumunda ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunun göstergelerinden biridir. Toplumun ruh ve beden sağlığının ve özellikle de bebek ve çocuk sağlığı her türlü haktan daha öncelikli olduğunu ve uygulamaların bu hassasiyetle toplumdan gizlenmeden en şeffaf şekliyle ve anayasanın kurumunuza da yüklediği vecibeler çerçevesinde hareket uygulamalar geliştirmenizi be bu baz istasyonunun derhal kaldırılması yönünde uygulamalar geliştirilmesi aksi halde çevresel, sağlık ve hukuki her türlü sonuçtan tarafınızın da sorumlu olduğunu ihtar ederim.
 
İsim imza adres



Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,976 µs