iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

İsrail klasiği: Arabozuculuk...

22 Eylül 2011 12:09 tsi
İsrail klasiği: Arabozuculuk...

Yunanistan'la aramız bozulacaksa ‘aracıya’ gerek yok. Biz bozarız. Esasen karşılıklı olarak haylidir de bozuyoruz. Ama Türkler’in huyu değişiktir: başkası bozarsa, bozulabiliriz... iyibilgi Ankara

Doğu Akdeniz ve Mavi Marmara üzerinden gerilen Türkiye-İsrail ilişkileri, bölgenin tamamında yeni ittifak ve düşmanlık pozisyonları yaratıyor.

İsrail’in, Sadece Rum Kesimi’ne yönelik değil, Ermenistan, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve hatta Azerbaycan’a yönelik yakınlaşma, tersine okursanız Türkiye’den uzaklaştırma girişimleri biliniyor.

Ancak Rum kesimi ve Doğu Akdeniz’de enerji arama hamlesi, bir yandan Kıbrıs’ta sürdürülen ikili görüşmelerini tehdit ediyor ama.. Öte yandan da Türkiye ile Yunanistan’ın arasını bozmaya yönelik olduğu görülüyor.

Şimdi denebilir ki, “bizim Yunanistan’la aramızın bozuk olması için İsrail’e ihtiyaç mı var”.. Nispeten doğru bu yaklaşımın nispeten yanlış tarafı şu: Türkiye ile Yunanistan’ın arası haylidir-büyük bir aşktan söz edilemese de-normal!

Şimdi gündemden düşse de, Ege’deki it dalaşlarından tatbikatlara kadar geniş bir yelpazede düşürülen tansiyonlar, Atina’nın yaşadığı ekonomik krize Ankara’nın gösterdiği yardım adımları, karşılıklı ziyaretler, ilişkileri derli-toplu tutuyor, iki ülke arasındaki gerilim noktalarındaki stresi de boşaltıyordu.

Nitekim, hükümetin “müzakerelere sabotajdan başka bir şey değil” sözünün ardında yatan da bu. Bunun üstünde ise kısa süre sonra Yunanistan ile Türkiye arasında gerçekleşecek önemli bir temas bulunuyor.

İki ülke arasında “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği” toplantısı yapılacak. İşte arabozucu(luk) da burada ortaya çıkıyor…

www.iyibilgi.com

Tali Künde: İsrail’in boşluğuna gelirse…



Bu haber 2,046 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,916 µs