En Sıcak Konular

Dağıstan’da polis noktasına bombalı saldırı

22 Eylül 2011 11:50 tsi
Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti’nin başkenti Mahaçkale’de meydana gelen üç ayrı bombalı saldırıda 6 kişi öldü en az 50 kişi yaralandı.

Mahaçkale şehir merkezinde 15 dakika ara ile meydana gelen patlamaların bomba yüklü araçlarla gerçekleştirildiği ifade edildi.

Dağıstan İçişleri Bakanlığı’na 500 metre mesafede meydana gelen saldırı nedeni ile bir polis yüzbaşısı da öldü. İlk saldırının insanları toplamak ve dikkat dağıtmak için gerçekleştirildiğini işaret eden yetkililer, ardından ikinci saldırının geldiğini vurguluyor.

İkinci saldırının bölgeden geçmekte olan polis konvoyunu hedef aldığı gelen bilgiler arasında. Yaralılardan 44’ünün polis olduğu, 1 yaralı polisin de yaşam tehlikesinin bunduğu belirtildi. Araç içinde infilak ettirilen bombanın 35 kilogram ağırlığında TNT kalıbına denk olduğu gelen bilgiler arasında.

Rusya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Oleg Morozov, saldırıların Rusya İçişleri Bakanlığının Dağıstan'daki merkezi yakınında erken saatlerde düzenlendiğini söyledi.

Birinci saldırının bir aracı takip eden bir polis devriyesini hedef aldığını belirten Morozov, saldırıda 4 polisin yaralandığını kaydetti.

Morozov, saldırı üzerine olay yerine polislerin gelmesinin ardından araç içine yerleştirilmiş bombayla ikinci saldırının düzenlediğini bildirdi.

İkinci saldırıda daha güçlü bir bombanın kullanıldığını belirten Morozov, bu saldırıda kullanılan bombanın gücünün 5 kilogram ağırlığındaki TNT'ye eşit olduğunu kaydetti.

Üç ayrı patlama

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nde meydana gelen 3 ayrı bombalı saldırıda 6 kişinin öldüğü, en az 50 kişinin de yaralandığı bildirildi.
    
İçişleri Bakanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bomba yüklü 3 araç dün gece başkent Mohaçkale'de patladı. İlk patlamada 4 kişi öldü. Gece yarısı meydana gelen diğer iki patlama ise biri polis olmak üzere iki kişi daha hayatını kaybetti.
   
Bombalı saldırıların kentin işlek bir caddesinde bulunan bir polis binasını hedef aldığı açıklandı. 


Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,680 µs