En Sıcak Konular

S&P İstanbul'da ofis açtı

22 Eylül 2011 10:27 tsi
Önceki gün Türkiye'nin yerel para cinsinden kredi notunu yükselten uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), dün İstanbul'da düzenlediği basın toplantısıyla yeni Türkiye ofisini tanıttı.

S&P Türkiye bölge müdürü olarak atanan Zeynep Holmes, Avrupa Ortadoğu ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı Yann Le Pallec ve Avrupa Ülke Derecelendirme Grubu yöneticilerinden Frank Gill'in katıldığı toplantıda, S&P'nin yeni ofisini Türkiye'de açmasının temel nedeninin burada gördükleri hızlı gelişme ve yüksek potansiyel olduğunun altı çizildi.

Holmes, "Türkiye'de var olma kararımızın ana nedeni son yıllarda gözlemlediğimiz olumlu gelişmelerin ve yüksek potansiyelin devamını görmemizdir.'' dedi. Bu gelişmeleri uzun vadede de olumlu gördüklerini ve desteklemek istediklerini kaydeden Holmes, Türk sermaye piyasalarının etkinliğine ve şeffaflığına katkılarının olacağı, dünya piyasalarıyla devam eden entegrasyonda da rol oynayabilecekleri inancı taşıdıklarını kaydetti.

S&P Ülke Derecelendirme Grubu yöneticilerinden analist Frank Gill ise kendilerine en çok yöneltilen sorunun Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunun niçin yükseltilmediği olduğunu söyledi. Gill, ülkenin dış açık ve cari açık açısından takip edildiğini, Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunu yükseltmek için bu alanda bir ilerlemeyi beklediklerini kaydetti.

"Türkiye'ye 2012'de 15 milyar dolar gelir"

IEG Global Kurumsal Finansman Danışmanlık Genel Müdürü Mehmet Sağıroğlu ise not artırımının Türkiye'nin yatırım yapılabilir olma kriterini kuvvetlendirdiğini ve başka kurumlardan da not artırımı gelebileceğini belirtti. Sağıroğlu, "2011'de yaklaşık 10 milyar dolar olarak beklenen doğrudan yabancı yatırımcı girişi 2012'de 15 milyar dolara yaklaşır." dedi.

Dünya GSYH'sinde gelişmekte olan ülkelerin payının yüzde 24'ten 54'e yükseldiğini hatırlatan Sağıroğlu, "Türkiye'nin halen gelişmekte olan 173 ülke içerisinde uluslararası doğrudan yatırımlardan aldığı pay sadece yüzde 1,4, son gelişmelerle bu payın artmasını bekliyoruz." diye konuştu. 

Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,650 µs