En Sıcak Konular

S. Arabistan’da 4 Türk idamı bekliyor

4 Haziran 2007 09:07 tsi
S. Arabistan’da 4 Türk idamı bekliyor Suudi Arabistan’da uyuşturucu ve cinayet suçundan cezaevinde bulunan 4 Türk haklarında alınan idam kararının infaz edilmesini bekliyor.

Dışişleri Bakanlığı’na göre, 19 Türk vatandaşı hırsızlık, mali, ahlaki, cinayet, kaçakçılık, içki imalatı, sahte ikamet, gayrimeşru evlilik ve uyuşturucu suçlarından Suudi Arabistan’daki çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunuyorlar. S. Arabistan’da cinayet, tecavüz, eşcinsellik, zina, silahlı soygun, din değiştirme ve uyuşturucu suçları idam kapsamına giriyor. Uyuşturucu ile yakalananlar ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları tespit edilenler, Mart 1987’den beri kafaları kesilerek idam ediliyor. Şeriat yasası çerçevesinde, uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayet suçlamalarıyla tutuklu bulunan Yalçın Polat, Şaban Koç, Civan Çakırkaya ve Ali Açıkeli, idam cezalarının infazını bekliyor. Aileleri ise Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla bu ülkeye baskı yapıyor.

1995 yılında 40 Türk TIR şoförü bu ülkede uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanmış, Ahmet Mülayim, Fevzi Dana, Mehmet Nuri Köseoğlu ve Seyfettin Erkut başları kesilerek idam edilmişti. İdamı kesinleşen 36 Türk vatandaşının cezası yoğun baskı sonucu hapse çevrilmişti.

CEZAEVLERİNDEKİ TÜRKLER

Celal Duran (Hırsızlık), Ahmet Sarıaslan (Trafik kazası), İzzet Kulcu (Borç), Mikail Süme (Ahlaki), Barış Samlıoğlu, Mustafa Erkök (sigara kaçakçılığı), Süleyman Daşkıran, Halil Uzer (içki imalatı), Mithat Adalıtaş, Enver Çokgör, Ali Güzel (içki), Abdülhadi Bulut (sahte ikamet), Ergün Şen (gayrı meşru evlilik), Ömer Didin, Recai Yunus (Görüşülemedi, suçu bilinmiyor).
 

 



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,759 µs