En Sıcak Konular

ROJ TV'ye şok

22 Eylül 2011 08:18 tsi
ROJ TV'ye şok
Terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle ROJ TV hakkında kapatılması istemiyle Kopenhag'da açılan dava devam ediyor.

Duruşmada televizyonun İranlı eski Müdürü Monauçher Tahsili Zonoozi'nin bugün de tanık olarak dinlenmesine devam edildi. Danimarka mahkemesi, Türkiye'de ROJ TV ile ilgili olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında, bazı sanık ve tanıkların Türkiye'de verdikleri ifadelerini delil olarak kabul etti.

Kopenhag Şehir Mahkemesindeki ROJ TV ile ilgili davanın duruşmasında, mahkeme binasının etrafında ve mahkeme salonunda polis bugün de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Mahkeme heyeti, geçen haftadan bu yana tanık olarak mahkemede ifade veren Televizyonun eski İranlı müdürü Monauçher Tahsili Zonoozi'nin dinlenmesine geçmeden önce, Türkiye'de ROJ TV ile ilgili olarak adli makamlar tarafından alınan ifadelerin mahkemede delil olarak kabul edilip edilmeyeceğiyle ilgili görüşünü açıkladı. Mahkeme heyeti Türkiye adli makamları tarafından tanık ya da sanıkların verdiği ifadeleri delil olarak kabul etti.

Aralarında terör örgütü PKK mensuplarının da bulunduğu kişilerin ifadelerinin mahkeme tarafından delil olarak kabulü edilmesi ile birlikte, geçtiğimiz hafta 14 Eylül'de görülen duruşmada, ROJ TV'nin avukatının "Türkiye'de alınan ifadelerin işkence ile alındığı, Türkiye'nin insan hakları karnesinin zayıf olduğu" yönündeki iddiaları da asılsız bulunarak reddedilmiş oldu.

SES KAYITLARI DİNLENDİ

Daha sonra ROJ TV'nin eski müdürü Monauçher Tahsili Zonoozi'nin çapraz sorgusuna devam edildi. Ayrıca savcı, delil olarak Zonoozi'nin ROJ TV'den PKK'nın kararıyla el çektirildiğini göstermek amacıyla bir ses kaydını daha dinletti.

Mahkemede dinletilen ses kaydında, televizyon binasında gerçekleştirilen ve alacak verecek konularının görüşüldüğü bir toplantıda, Zonoozi ile birlikte, kendisini işten atan PKK'nın Avrupa mali sorumlusu Hamza kod adlı Abdullah Şen ile İmdat Yılmaz da yer alıyor.

Hamza Yılmaz, geçtiğimiz haftalarda mahkemede tanık olarak verdiği ifadesinde, Abdullah Şen'i tanımadığını öne sürmüştü.

DAĞDAN KONTROLE GELDİ

Ayrıca yine mahkemede, 4 Mart 2010 tarihinde, Belçika'daki PKK operasyonlarında ele geçirilen bir belge de mahkeme salonuna kurulan televizyon ekranına getirildi.

PKK'lı Abdullah Şen tarafından örgüte hitaben yazılan yazıda, Zonoozi şikayet edilirken, Tohildan kod adlı Havin Güneşer tarafından da kontrol edildiği bildiriliyor.

Savcı, Havin Güneşer'in fotoğraflarını da ekrana getirdi. Fotoğraflardan birinde, Güneşer, Danimarka gazetesi Berlingske'ye ROJ TV ofisinde bir görevliymiş gibi poz verirken görülüyor.

Savcı, ekrana getirdiği başka bir görüntüde de, ROJ TV'nin müdürünü denetime gelen Havin Güneşer'in terörist kıyafetleriyle dağda, örgüt kamplarında çekilmiş fotoğraflarına da dikkati çekti.

"PKK PARASI ROJ TV HESABINA YATTI"

Zonoozi bugünkü duruşma sırasındaki ifadesinde, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında yakalanıp Türkiye'ye götürülmesinden sonra, yanında bulunan koruması İbrahim Herman Ayaz'ın, PKK kontrolündeki parayı Danimarka'ya getirerek Danske Bank'taki ROJ TV hesabına nasıl aktardığını açıkladı.

Bu arada, duruşma salonuna getirdiği cep telefonu ile gizlice Zonoozi'yi görüntülemeye çalışan bir kişi salonda bulunan terörle mücadele polisleri tarafından fark edilerek dışarı çıkarıldı.

Pek çok suçtan sabıkası bulunduğu bildirilen kişinin daha önceki duruşmalarda provakasyon yaratmak amacıyla duruşmaları takip eden Türk diplomatlardan birinde silah olduğu iddiasını ileri süren kişi olduğu bildirildi.

Duruşma haftaya devam edilmek üzere ertelendi.

aa


Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,266 µs