En Sıcak Konular

''Tornavidalı adam' devlet görevlisiydi'

21 Eylül 2011 16:11 tsi
''Tornavidalı adam' devlet görevlisiydi' O gün orada bulunan ekipteki resmi personelin kim olduğunun tek tek bilindiğine dikkati çeken Destici, şunları kaydetti:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin açıklamasının, olayın aydınlatılması yönünde önemli bir katkı olduğunu düşündüğünü belirterek, ''O gün orada bulunanlar sivil değil resmi personeldi'' dedi.

Destici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasıyla ilgili açıklamalarının büyük yankı yaptığını söyledi.

BBP Genel Başkanı Destici, Cumhurbaşkanı Gül'ün bahsettiği görüntüleri kendisinin de izlediğini, helikopterin düştüğü yere ilk ulaşan 60-70 kişilik ekibin sivil değil resmi personel olduğunu ve bunların isim listesinin özel yetkili savcılıkta bulunduğunu ifade etti.

O gün orada bulunan ekipteki resmi personelin kim olduğunun tek tek bilindiğine dikkati çeken Destici, şunları kaydetti:

''O bölge polis bölgesi değil, polis oraya gitmeyeceğine göre, helikopterin başına ilk kimin gittiği belli. Cihazı helikopterden sökenler de belli. Rastlantı değil, biri başında duruyor, biri GPS cihazlarını söküyor. Rastgele gelmemişler, o cihazları sökmek için özel aletler gerekir, o aletlerle gelmişler.

Olayın takipçisi olacağız. İhmalse de, kusursa da, kasıtsa da bu ortaya çıksın. Soruşturma genişletilmeli, sorumlu olan herkes yargı önüne çıkartılmalıdır. Orada o gün kim vardı, hepsi biliniyor. Cihazları kimin söktüğü de biliniyor. Tıpkı Ergenekon, Balyoz ve Şike gibi bu konu da genişletilerek ele alınmalı, süreç hızlandırılmalı ve sorumlu olanlar kimler ise gerekli hukuki işlem yapılmalıdır. Sayın cumhurbaşkanının konuyu kamuoyuyla paylaşması, olayın aydınlatılması yönünde önemli bir katkıdır.''



Bu haber 1,350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs