En Sıcak Konular

BDP'li başkana 12,5 yıl hapis

21 Eylül 2011 15:14 tsi
BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Adana İl Başkanı 56 yaşındaki Mehmet Zeki Karataş ’terör örgütüne yardım’ iddiasıyla yargılandığı davada 12,5 hapis cezasına çarptırıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü, bir telefon ihbarı üzerine 7 Aralık 2007 ve 26 Şubat 2008 tarihlerinde BDP Adana İl Başkanlığı’nda arama yaptı. Aramalarda hakkında ’toplatma’ ve ’yasaklama’ kararı bulunan kitap, dergi, afiş ve dokümanlar bulundu. Yapılan soruşturmanın ardından, Adana İl Başkanı Mehmet Zeki Karataş, Başkan Yardımcısı 30 yaşındaki Kenan Büyüktaş ile parti üyesi 26 yaşındaki Musa Meşe ile 31 yaşındaki Senar Abı hakkında ’yasadışı PKK/Kongra-Gel terör örgütüne yardım’ etmek suçlamasıyla Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Yargılamada hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen İl Başkanı Karataş, 2008’de yapılan aramayla ilgili ifadesinde, "Ben olay tarihinde Ceyhan’daydım. Polis beni arayıp, parti binasında arama yapacaklarını söyledi. Bunun üzerine ben de yardımcım olan Kenan Büyüktaş’ı partiye yönlendirdim. Bulunanlar diğer odalardaymış. Ben partinin bütün odalarını her gün kolluk görevlisi gibi aramam mümkün değil. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Karataş, 2007’de yapılan aramayla ilgili de şunları söyledi:

"Yapılan aramada ben parti binasında değildim. Polisin aramasından sonra genel merkezle yaptığım görüşmede, malzemelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle, partinin kadın meclisi tarafından gönderildiğini, malzemenin kadınlara özgü olarak parti çalışmalarında kullanılacağını öğrendim."

Başkan Yardımcısı Kenan Büyüktaş da savunmasında, parti binasında ele geçirilen kitap, dergi, afiş ve dokümanları ilk defa arama sırasında gördüğünü, bunların ne zaman, nereden, kimler tarafından getirildiğini bilmediğini, ele geçen resimdeki kişilerin kim olduğunu dahi bilmediğini söyledi. Parti üyesi Musa Meşe de, partinin genel merkezinden gönderilen koliyi kargo şirketinden alıp, partiye getirdiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, geçen 8 Eylül’de yapılan KCK operasyonunda 10 partiliyle birlikte tutuklanan İl Başkanı Mehmet Zeki Karataş’ı ’terör örgütüne yardım’ suçlarından toplam 12 yıl 6 ay, Başkan Yardımcısı Kenan Büyüktaş ile parti üyesi Musa Meşe ve Senar Abı ise 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırdı.


Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,558 µs