En Sıcak Konular

İsraillilerin yüzde 70'i Filistin'i tanımaya hazır

21 Eylül 2011 15:10 tsi
Filistinliler, BM'ye yapılacak başvuruyu desteklemek için gösteriler düzenliyor.

İsrail'in en eski 2'nci üniversitesi olan Kudüs İbrani Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre, Birleşmiş Milletler'nin Filistin devletini tanıması halinde, İsrail vatandaşlarının yüzde 70'i bu kararı kabul edeceği yönünde görüş bildirdi.

11-14 Eylül tarihleri arasında 605 İsrailli'ye telefon açılarak gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçlarında hata payının yüzde 4 oranında olduğu açıklandı.

CUMA GÜNÜ TANSİYON YÜKSELECEK

BM Genel Kurulu genel görüşmeleri nedeniyle New York'ta bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın cuma günü Genel Sekreter Ban Ki-mun'a Filistin'in BM'ye tam üyelik talebinde bulunan resmi mektubu sunacağı bildirildi.

BM Genel Kurulu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Abbas'ın bugün 66'ncı dönem BM Genel Kurul Başkanı Abdülaziz El Nasır ile görüştüğü ve görüşmede Filistin'in BM'de tanınma girişiminin ele alındığı belirtildi.

Buna göre Abbas, cuma günü Genel Sekreter Ban'a, Filistin'in 193 üyeli BM Genel Kurulu'na tam üye olmak istediğini belirten resmi bir mektup sunacak. Ban da mektubu, BM Güvenlik Konseyi'ne gönderecek.

Genel Sekreter Ban, mektubu 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi'ne  sunduğunda Güvenlik Konseyi'nin Filistin'in BM üyeliğini tanıyan bir karar kabul etmesi gerekiyor.

ABD'nin daha önceden Filistin'in tam üyelik başvurusunu Güvenlik Konseyi'nde veto edeceğini açıklaması nedeniyle cuma günü BM'yi daha da hareketli bir gün bekliyor olacak.

FİLİSTİNLİLER SOKAKLARDA

Filistinliler, başta Ramallah olmak üzere Batı Şeria'daki çeşitli şehirlerde "Filistin'in devlet olarak tanınması" için BM'ye yapılacak başvuruyu desteklemek amacıyla gösteriler düzenliyor.

Bölgedeki eğitim ve devlet kurumları da, gösterilere katılımı artırmak amacıyla bugün hizmet vermiyor. Şehirde yollar trafiğe kapatılırken, polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.
 
Ramallah'ta sabah saatlerinde, El Manara meydanında başlayan gösterilerin hafta boyunca devam etmesi, Bethlehem, Nablus, Kalkilya, Jenin ve Hebron şehirlerinde de gerçekleştirilmesi planlanıyor.


Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,757 µs