En Sıcak Konular

'Hedef el Kaide değil İslam olmalıydı'

21 Eylül 2011 14:05 tsi
FBI ajanlarına yönelik eğitimde, El Kaide operasyonlarında hata yaptıkları, sorunun çözümü için İslam'ın temeline inilmesi gerektiği vurgulanıyor!

11 Eylül saldırıları sonrası Müslümanlara yönelik askerî operasyonların yanı sıra istihbarat çalışmaları büyük oranda yoğunluk kazandı. CIA, FBI başta olmak üzere ABD istihbarat birimleri Müslümanları yakın takibe almaya başladı.

FBI’ın ‘Müslüman teröristler’ ile ilgili eğitim ve taktikleri ise basına sızmaya başladı. Bu dokümanlarda dikkat çeken ayrıntılardan birisi de FBI eğitimlerinde Müslümanlara yönelik çalışmalarda yürütülen hatalar…

FBI ajanlarına eğitim veren William Gawthrop, el Kaide ve Hizbullah gibi ‘aşırı uçta’ tarihf ettiği örgütlere karşı uygulanan strateji ve taktiklerin hatalı olduğunu dile getirdi.

Gawthrop, FBI ajanı eğitiminde, Hamas, Hizbullah ve el Kaide gibi örgütlerin “köpek bağılığın her bir dişini oluşturduğu” dile getirirken, bu örgütlerin ortak kaynaklardan beslendiklerini söylüyor. “El Kaide ile savaş büyük bir hatadır” diyen Gawthrop'a göre, saldırıların temelinde ‘İslam ideolojisi’ var ve asıl savaş bu ideolojiye karşı yapılması gerekiyor.

Gawthrop’a göre el Kaide ve benzeri örgütlere karşı savaş, sınır ötesinden daha geniş bir savaşı ifade ediyor. Bu amaçla Gawthrop, bu örgütlerin ideolojik temellerinin belirlenmesi o alanlarda çalışmalar yürütülmesi gerektiğini ifade ediyor.

İran’ı örnek veren Gawthrop, bu militanların kaynaklarını ve taktiklerini öğrenmek için İran’a gitmelerini tavsiye ediyor.

Gawthrop’un dinleyicilerine İslam dininin sadece bir din olmadığını söylemesi de dikkat çekiyor. Gawthrop, İslam’ı sadece bir din olarak değil ‘ideoloji’ olarak gördüğünün altını çiziyor ve Hz Muhammed’i bir ideolog gördüğünün sözlerine ekliyor.

Müslümanların birbiri ile olan ilişkilerini ise ‘demir talaşına’ benzeten Gawthrop, İslam ideolojisinin bir mıknatıs gibi Müslümanlara yön çizdiğini ifade ediyor.


Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs