En Sıcak Konular

Bakanlıktan yeni adım!

21 Eylül 2011 13:39 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

TERÖRE CEVAP
NTVSPOR'daki bir yayına katılan Suat Kılıç, Fenerabahçe Manisaspor maçını değerlendirerek sözlerine başlarken, "Bu manzara, Türk kadınların da aslında teröre karşı bir cevabıydı. Birileri bu ülkenin başkentinde gelişmeleri sabote etmeye çalışırken, bu ülkenin bir önceki başkentinde; İstanbul'da dünyanın tanıdığı metropolde, oradaki en büyük stadyumlardan birinde 40 binin üzerinde ki kadın ve çocuk bir araya gelebiliyor ve futbola her şeye rağmen devam diyebiliyorsa; gerçekten Türkiye'nin bu tür terörist saldırılardan bu kadar etkilenmediğinin de göstergesi olarak görülmelidir" dedi.

"GURUR DUYDUM"
"Fenerbahçe Stadı'ndaki kadınların ve çocukların katılımını gördükçe Gençlik ve Spor Bakanı olarak gurur duydum" ifadelerini kullanan Kılıç şöyle devam etti: "Kabinenin açıklandığı ilk gün verdiğim ilk demeçte şunu ifade etmiştim, 'Stadyumların kadınların ve çocukların da rahatça girebileceği yerler olmasını arzu ediyorum' demiştim. Bu konuyla ilgili olarak TFF'yle görüşmelerimizde bize düşenleri yapacağımızı ifade etmiştim. Ayrıca erkeklerin maç günleri eş ve çocuklarından ayrılmak zorunda kalmamaları için çalışacağımı ifade etmiştim. Gördümki kadınlar stadyumları doldurmaya dünden hazırmışlar."

"KÜFÜRLER EDİLMİŞ"
İşinin yoğunluğu nedeniyle maçı sessiz izlediğini söyleyen Bakan Kılıç, "Maçta bazı bibli dakikalar içerisinde küfürlü tezahürat yapıldığı bilgisi sosyal medyadan bana ulaştı. Tahmin ediyorum ki; aralara erkekler karıştıyla TFF onun da gereğini yerine getirecektir. Türk kadını öyle bir tezahürat etmez diye düşünüyorum. Özellikle haklı olarak Trabzonspor camiasından öyle serzenişler oldu. Kadınların stadyumlardaki varlığı, küfürsüz maç seyir zevkine hizmet etmelidir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.  

"BAZI MAÇLAR SADECE KADINLARA AÇIK HALE GETİRİLEBİLİR"

Herşeye rağmen Fenerbahçeli kadınların stadyumu doldurması takdire şayan bir çaba olarak nitelendiren Suat Kılıç, "Bir kaç bin kişinin belki arada gereksiz bir iki tezahüratı tekrar etmesinden dolayı o kadın camiasını zan altında bırakmak yanlış olur. Kadınların stadyumlara girişlerini mutlaka teşvik etmek lazım. Hatta bunu sadece stadyumların veya seyircisiz maç oynama gününün geleneği haline getirmemek lazım. Belki sezonda bir ya da iki maçı tamamen kadınlara açık hale getirmek lazım. Geçiş döneminde bu olabilir. Yoksa benim arzum kadınların, çocukların erkeklerin stadyumlarda birlikte yer almalarıdır" ifadelerini kullandı.  

"KULÜPLER YASANIN DEĞİŞMESİNİ İSTİYOR"

Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören'in kendisini ziyareti, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Yasası'nın kanununda değişiklik istediklerinin hatırlatılması ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan neler talep ettiler sorusu üzerine Bakan Kılıç, "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig ekipleriyle çok yoğun bir etkileşim içerisinde hareket ediyoruz. Daha önce İstanbul'da bir toplantı yaptık. Bu binada bizi 3. defa ziyarete geldiler. İşin içerisinde Fenerbahçe de, Beşiktaş da, Trabzonspor da Galatasaray da var. Onlar dışındaki 14 Anadolu kulübümüz de var. Kulüplerin arzusu 6222 sayılı yasanın değiştirilmesi ve bedeli yöneticilerin, spor adamlarının, futbolcuların ve yöneticilerin ödemesi. Ama kulüp tüzel kişiliklerin ligden düşürülme gibi bir cezaya muhatap kılınmamaları. Bu konuda 18 Spor Toto Süper Lig takımı hemfikir.

"KULÜPLER HEMFİKİR"
Biz, zaten işin içerisinde 4 büyük takımı bulunduramazsanız atacağınız adımlara 14 Anadolu takımının kayıtsız şartsız desteğini alamazsanız, yapacağınız her türlü düzenleme arayışı başka bazı tartışmaları beraberinde getirecektir. Önce hemfikir misiniz dedik. Geldiklerinde hemfikiriz dediler. Biz de onlara 6222 yasayı iktidar grubu çıkarmadı. Bu yasaya bizim bir takım itirazlarımız vardı. Çünkü yasanın Türk hukuk sistemine aykırılıklar taşıdığı kanaatindeydik ve onları muhalefete yönlendirdik. O dönem CHP, MHP ve BDP'ye gittiler. Onların onay ve rızalarını aldılar. Sonra bize geldiler, bize kerhen diğer muhalefet grupları destek veriyorsa biz de gerekli desteği sağlarız dedik ve bu kanun çıktı. Madem kulüpler bu kanundan geriye dönüş arzu ediyor TFF ve kulüpler Birliği'ne aynı yolu işaret ettik. İstanbul'a hangi yönden gittiyseniz gidiş aynı yoldandır. MHP'ye CHP 'ye gidip aynı önerilerini ifade edecekler, eğer teröristlerle sokaklarda birlikte oturma eylemi yapmaktan vazgeçip meclise gelirlerse BDP'ye de gidecekler, onlara da aynı teklifi iletecekler. Nihayetinde ortak zemin oluşturabilirlerse bize de gelip tekliflerini iletecekler. Siyaset, kulüpler, spor camiası, taraftar grupları hem fikir olurlarsa biz durumun gereğini değerlendiririz. Yoksa AKP grubu olarak tek cümlelik yasa değişikliği söz konusu değil" yanıtını verdi.

TFF YÖNETİM MERKEZİ DEĞİŞİYOR
Bakan Kılıç sözlerinin sonlarına doğru ise, Formula 1 organizasyonundan kesin olarak vazgeçtiklerini söylerken, "Türkiye Futbol Federasyonu yönetim yerinin de değişeceğini duyurdu. Kılıç, TFF yönetim merkezinin Olimpiyat Stadı'na taşınacağını açıkladı.

haberturk

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,153 µs