En Sıcak Konular

Terör koalisyonu harekete geçti

21 Eylül 2011 09:14 tsi
Terör koalisyonu harekete geçti 'Yeni bir terör ihalesi mi açıldı?'

PKK saldırısı diyerek üstünü örtecek miyiz? Daha önceki benzer saldırılardan bildiğimiz terör koalisyonunun terbiye operasyonunu yine umursamayacak mıyız? Terörü dar yorumlamanın bu ülkeye ne büyük bedeller ödettiğini bilen bizler, birkaç gün içinde olanları unutacak mıyız?

"Akdeniz'de savaş var, Türkiye ayağa kalkmalı" başlığını taşıyan dünkü yazının son cümleleri şöyleydi: 'Türk-İsrail savaşı' demiştik buna. O savaş her platformda yaşanıyor işte! Öyle ki, önümüzdeki günlerde sadece bir kıvılcım, bir kaza ortalığı karıştırabilir. Teröre destek dahil, her türlü sürprize hazır olun!

Ve sabah Ankara'daki saldırıyı yaşadık. Ve dedik ki, benzer gelişmeler devam edecek. Hala aynı şeyi söylüyoruz. Eğer okuma biçimimiz doğruysa, ki öyle olduğuna inanıyorum, önümüzdeki günlerde de intikam saldırılarıyla, sürpriz gelişmelerle yüzleşeceğiz.

Neden mi?

Biz, bir terör koalisyonunun var olduğuna inanıyoruz. Bu koalisyon Türkiye'ye değişik gerekçelerle çokça vurdu. Sadece Türkiye'yi değil, Pakistan'ı, İspanya'yı, Hindistan'ı, Norveç'i hatta Atina'yı vurdu. Terörle terbiye etme, yola getirme alışkanlığı maalesef çokça kullanılır oldu. Bir ülke, dış politikasıyla, ekonomik çıkışlarıyla birilerini rahatsız ediyorsa ya da o ülkeyle ilgili özel sebepler, projeler varsa, terör etkili bir kart, caydırıcı bir girişim olarak kullanılıyor.

...

Mavi Marmara saldırısının yaşandığı gece İskenderun'da deniz üssü neden vuruldu? Hindistan'ın Mombai kenti neden denizden gelen büyük saldırılara maruz bırakıldı? Pakistan'ın Karaçi liman kantindeki deniz üssü neden saatlerce ateş altında kaldı? Terör koalisyonu her yerdeydi ve arkasında hep benzer çıkarlar, hesaplar beliriyordu.

Tam da bu dönemde, tam da Türkiye'nin etrafında düşmanca bir blok oluşturulmaya çalışıldığı günlerde Ankara'nın vurulmasının arkasından ne çıkarsa çıksın, bu tür bir sorgulamaya şiddetle ihtiyacımız var.

Doğu Akdeniz'deki sondaj krizi, İsrail-Yunanistan, Rum Yönetimi askeri ortaklığı, Türkiye-Mısır ortaklığı çabaları, Türkiye'nin Filistin vurgusu.. Hepsi benzer saldırıların gerekçesi olabilecek gelişmeler...

Açık söyleyelim: Bizden intikam alıyorlar. Hem de çok çirkin yöntemlerle. Süreç devam edecek ve bizler şaşırtıcı gelişmelerle karşı karşıya kalacağız. Yapılması gereken tek şey, asla geri adım atmamaktır. Bu oyun ancak böyle bozulacaktır...

İbrahim Karagül / Yeni Şafak  (İlgili kısım)



Bu haber 1,515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    26,787 µs