En Sıcak Konular

Ankara bombasında şok detay

21 Eylül 2011 08:18 tsi
Ankara bombasında şok detay Ankara bombalı saldırıyla sarsıldı.

20 kilo A-4 patlayıcının yüklü olduğu araç, Başbakanlık, Genelkurmay, çok sayıda bakanlık, dershaneler ile bir ilkokula çok yakın mesafede patlatıldı. Saldırıda 3 masum vatandaşımız hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Başkent, Başbakanlık’a 200 metre uzaklıkta bulunan Kumrular Sokak’taki terör saldırısıyla sarsıldı. Bir otomobilin altına yerleştirilen bomba büyük bir gürültüyle patladı. Saldırıda, 3 kişi öldü, 3’ü ağır 34 kişi yaralandı. Ankara’nın en işlek caddesinde dün saat 11.15’te büyük bir patlamameydana geldi. 06 BS 099 plakalı otomobilin sürücüsü, ÇankayaKaymakamlığı’nın önüne geldiği sırada aracı yola bırakıp kaçtı.

BİLYE VE ÇİVİLİ BOMBA

Birkaç saniye sonra da korkunç bir gürültüyle patlamameydana geldi. Çıkan yangında alevler park halindeki 6 otomobili sardı. Terör saldırısında çevredeki binaların içinde bulunan biri kadın 3 kişi de yaşamını yitirdi.

KİMYEVİ KOKU

Bir görgü tanığı, olaydan saniyeler önce yol ortasında kapıları açık bir araç bulunduğunu söyledi. Tanık, “Cadde üzerinde duran araç yolu kapatmıştı. Aracın kapıları açıktı ancak kimse yoktu. Saniyeler geçmemişti ki büyük bir patlama oldu. Yerde bilyeler ve uzun çiviler vardı. Çevrede kimyevi bir koku hakimdi” dedi.

REŞADiYE SALDIRISI GiBi

Başbakan Erdoğan’ın ABD Başkanı Obama ile yapacağı görüşmeden saatler önce meydana gelen patlama, akıllara iki yıl önceki Reşadiye saldırısını getirdi. PKK, 2009’da ABD’ye giden Erdoğan’ın, Obama ile yapacağı görüşmeye saatler kala Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 8 Mehmetçik’i şehit etmişti. Kürt açılımının tartışıldığı günlerde yapılan bu saldırı ile PKK-MİT görüşmesiyle ilgili ses kaydının sızdırılmasının ardından yeniden açılımın konuşulduğu günlerde yaşanan patlamanın benzerlik taşıdığı kaydedildi.

Patlayan 06 BS 099 plakalı aracın sırrı!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, patlamanın bölgede park eden “06 BS 099” plakalı araçta meydana geldiğini söyledi. Aracınsahte kimlikle bir galeriden 13 Eylül’de devri yapılmadan satın alındığını bildiren Şahin, “Patlamayla daha çok insana zarar verme hedefinin gözetildiği görülüyor” dedi. Şahin, “Hedef gözetmeden yapılan bir saldırıdır. Onlar için bebek, yaşlı, polis, vatandaş ayrımı yok. Türk milletinin tamamı hedef” dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da patlamayı terör eylemi olarak değerlendirdi. Açıklamada, “Yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgede parça tesirli bir bombanın patlatılması terör eylemi olarak değerlendirilmiştir” denildi.

bugün


Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs