iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Dikkat! Tuzağa düşüyoruz!

20 Eylül 2011 16:36 tsi
Dikkat! Tuzağa düşüyoruz! Mahir Kaynak: Türkiye'nin büyümesini istemeyen sadece PKK mı? iyibilgi özel

"Malum çevrelerin son hamlesi, yeni olmadığı gibi bununla da sınırlı kalmayacaktır. Önümüzdeki haftalarda ve aylarda çok daha yoğun, kapsamlı bir psikolojik harp ve propaganda savaşına hep beraber hazır olmalıyız. Oslo görüşmesinin sızdırılması sadece geniş kapsamlı stratejinin ilk taktik hamlesidir."

PKK-MİT görüşmelerinin sızdırılması konusuna değinen terör uzmanı Prof. Dr. İhsan Bal, haftasonu Habertürk gazetesinde yayınlanan makalesinde böyle uyarmıştı kamuoyunu. 

Ondan bir gün önce Emre Uslu, gene aynı konuyu işlerken, Prof. Bal'ın dediğine çok yakın bir takım uyarılarda bulunmuştu, Taraf gazetesindeki köşe yazısında:

Kaset tek başına AKP’ye zarar vermez. Hatta AKP’nin yararına sonuçlar da doğurabilir. Ancak PKK’nın önümüzdeki günlerde yoğun çatışmalar ve sürekli öldürmeleri ile hatta çok sayıda asker veya polise saldırıp batıya çok sayıda şehit gelmesiyle plan ikinci evreye geçmiş olacak. Bir yandan PKK asker, polis öldürerek aynı zamanda batıda da bir dalgalanma yaratmak için birtakım ”sivil toplum” kuruluşları protesto gösterileri veya Kürtlere saldırılar düzenleyebilir. Unutmamalı ki o istihbarat servisinin Türkiye’de eli uzun birileri, açılım yapalım derken hiç açılmaması gereken yerleri açmış olabilirler. Bu bakımdan önümüzdeki günlere dikkat!

Son olarak eski istihbaratçı, iktisat ve ululararası ilişkiler uzmanı, Prof. Dr. Mahir Kaynak, aynı sızdırma ile ilgili son derece açık konuşmuştu:

Bu sızdırmayla Türk halkına 'Siz zaten arkadaştınız, müzakereler yapıyordunuz. Şimdi bir harekata ne gerek var' mesajı veriyorlar. Koordinatörü bulmak lazım. Hangi ülkedendir? O ülkenin istihbarat servisinden olduğu gayet açık. Üçüncü şahısların dinlediği iddiasına takılmayın, dinleyen zaten içerdeydi. Muhtemelen PKK'yı kullanan Avrupa kaynaklı bir güç. ABD değil, çünkü ABD Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesini istiyor.'

Gelelim bugüne...

Ankara-Kumrular Caddesi’nde, Çankaya Kaymakamlığı önünde meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin kişinin yaralandığı patlama, Türkiye gündemini sarstı. İlk başta bir bilgi kirliliği yaşandı, bomba mı yoksa tüp gaz yüzünden mi patlamanın gerçekleştiği kesinleşemedi. Ancak saatler sonra kaç kişinin yaralandığı, patlamanın terör saldırısı sonucu gerçekleştiği gibi hayati detaylar kesin çizgilerle ifade edilmeye başlandı. Tabii bu arada bir çok teori de ortaya atıldı. En çok saldırıyı kimin yaptığı sorgulandı. Acaba bu saldırı ABD Başkanı Obama ile görüşen Başbakan Erdoğan'a bir mesaj mıydı vs. gibi sorular basınımızda çok kısa süre içersinde tartışılır hale geldi. Reşadiye saldırısına benzerliği yüzünden gözler anında olağan şüpheli PKK'ya döndü.Oysa yukarıda görüşlerini paylaştığımız uzmanların hepsi de aynı noktaya işaret ediyor: Yoğun bir psikolojik harp dönemine giriyoruz ve bu işin arkasında büyük güçler olabilir!  Oysa bu saldırı sayesinde gördük ki, basınımız çoktan psikolojik harbin esiri olmuş! Çalakalem analizler, kamuoyunun aklını karıştıran, dezenformasyon dolu haberler derken, Türk basını psikolojik harbin arkasındakilerin istediği şeylerin hepsini bir çırpıda gerçekleştirmiş oldu

Konuyu, iyibilgi okuyucuları için Mahir Kaynak'a sorduk:

Hocam saldırıyı nasıl yorumluyorsunuz?

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, saldırı ile ilgili basının yansıttığı tavrımız çok yanlış. Bir defa,  her yaşanan olayın faili için PKK diyoruz. Bu yanlış! Bu şekilde davranarak PKK'yı çok güçlendiriyoruz. Öteki taraftan bize yönelik operasyon yapanların hepsi çok rahat. Kendilerini aramıyoruz da ondan! Oysa şu sıralar Türkiye, dünya üzerinde çok önemli bir rol oynamaya başladı.  Bunu bozmak isteyenler, bu gelişmeyi engellemek isteyen çok sayıda güç var. Bir çok ülke Türkiye üzerinde eylem yapıyor. Türkiye'nin büyümesini istemeyen sadece PKK örgütünden mi ibaret?

Gizli servisler devrede olabilir mi?

Tabii. Bugün Türkiye'nin Ortadoğu'da büyük güç olması, bir çok ülkeyi rahatsız eder. Dış kaynakların rolü önemli.

Devlet kurumları bu durumun farkındalar mı?

Onları bilemem ama bizim basın yabancılara hizmet etmekte eskiden beri çok başarılıdır. Esas failler, hem eylemi yapıyorlar, hem de 'nasıl anlamamız gerektiğini' bize empoze ediyorlar.

Peki Hocam 2009 yılında Reşadiye'de yapılan terör saldırısı ile ilgili parallelik kuruldu, o saldırının yapıldığı gün Başbakan Erdoğan ile Başkan Obama görüşmedeydi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yok, onu yapmamak lazım. O parallelliği kurdurmak için böyle bir zamanı seçmiş olabilirler. Yani biz onların istediği biçimde yorumluyoruz olayları. Diyorlar ki, ben eylemi yaparım, sana nasıl yorumlayacağını söylerim.

Nasıl yorumlanmalı?

Bu Türkiye'nin yeni konumuyla ilgili. Şu soruyu sorun: PKK bunu niçin yapar? Hem hükümetle müzakere yapıyorlar, anlaşmaya yakınlar hem de eylem yapıyorlar. Ya bu örgüt Öcalan'ın kontrolünde değil, ya da Öcalan ikiyüzlü bir adam.  Lütfen bir karar verelim.

Bu konudaki tavrımızı bilenler şöyle diyorlar: Türkiye'de her türlü eylemi yaparsın, hükümetin bunu engelleyemediğini gösterirsin. Şöyle bir intiba ortaya çıkar: "Hem engelleyemiyor, hem konuşuyor. Suratına tokat atanla konuşuyor" Bu yanlış! Onların istediği gibi yorumluyoruz.

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 4,465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,790 µs