En Sıcak Konular

Savcılık: 'Patlama terör saldırısı'

20 Eylül 2011 15:27 tsi
Savcılık: 'Patlama terör saldırısı' Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı patlamanın sebebi ile yaptığı açıklamada, " Patlama bir terör saldırısı" dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili açıklama yaptı.

Başsavcılık: Kimliği tespit edilemeyen 1'i kadın ile birlikte 3 ölü var. dedi.

Başsavcılık, olayı bir 'Terör saldırısı' olarak ele alıyor

İlgili haber: Güney Ekspresi bomba ihbarı üzerine durduruldu!

Ankara'nın en işlek yerlerinden olan Kızılay Kumrular Caddesi'nde saat 11.20 sıralarında büyük bir patlama yaşandı. Çankaya Kaymakamlığı'nın bulunduğu yerde telefon bayiinin önünde park halindeki bir araçta meydana gelen patlama sonrası araçlarda yangın çıkarken, çok sayıda vatandaş yaralandı. Patlamada 3 kişi hayatını kaybederken 34 kişi de yaralandı.

Patlama sonrası olay yerinden büyük bir duman yükseldi. Söz konusu duman Ankara'nın çeşitli yerlerinden de görüldü. Patlamayı duyan vatandaşlar, polis, itfaiye, sağlık kuruluşları ve basın organlarını telefonla uyardı. Kumrular Caddesi'nin yer aldığı Çankaya Devlet Mahallesi sakinleri, ''sanki patlama evimizde meydana gelmiş gibi hissettik'' bilgisini verdiler. Yaya ve araç trafiğine açık olan Kumrular Caddesi, gün içinde yoğun şekilde kullanılıyor. Kızılay Güvenpark'taki dolmuş ve belediye otobüsleri de bu caddeyi kullanıyor. Patlamanın olduğu yer Başbakanlık Merkez Bina ve Kızılay Güvenpark'a da çok yakın. Patlamanın ardından ''itfaiye-polis ve ambulans'' ekipleri olay yerine ''bombalı saldırı'' uyarısıyla sevk edildi. Patlamanın, gri renk bir otomobilde yaşandığı ifade ediliyor. Patlama sonrası bölgede elektriğin kesildiği, bomba ihtimaline karşı olay yerine terör ve bomba uzmanı ekiplerinin geldi, jammerlar devreye girdi.

VALİLİK: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 34 YARALI VAR

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Çankaya ilçesi Kızılay Kumrular Sokakta bugün saat 11.05 sularında bir araçta meydana gelen patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3'ü ağır olmak üzere 34 vatandaş da yaralandı. Patlamada yaralananlar Numune, Ankara, Gazi Üniversitesi, İbn-i Sina, Hacettepe, Atatürk Eğitim ve Araştırma, Dışkapı ve Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavileri sürüyor. Patlamadan sonra hasar meydana gelen araçlarda, binalarda ve çevrede Ankara Emniyet Müdürlüğü ilgili birimlerince çalışmalara devam ediliyor." denildi.

Bu haber 1,078 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,452 µs