En Sıcak Konular

İHH, Somali’de 636 su kuyusu açtıracak

20 Eylül 2011 13:24 tsi
İHH, bu yıl meydana gelen kuraklığın en çok hissedildiği Somali’de su kuyuları açmaya devam ediyor. Bölgede kriz patlak vermeden önce de su kuyusu çalışmalarını devam ettiren İHH, kuraklığa karşı insanların su ihtiyacını giderebilmek için su kuyus

Dünyanın en kurak ve yoksul bölgesi Doğu Afrika'da yaşanan sorunların en başında susuzluk geliyor. Su bulabilmek için kilometrelerce yol kat eden insanların birçoğu taşınan suyun çamur ve çeşitli mikrop içermesi sonucu salgın hastalıktan hayatını kaybediyor.

Susuz yaşamın imkansız olduğu gerçekliği göz önünde bulundurulduğunda Somali’de su kuyusu açmanın önemi ortaya çıkıyor. Bu güne kadar 340 su kuyusunu Somali halkının hizmetine sunan İHH İnsani Yardım Vakfı’na bir ay gibi kısa bir sürede 636 su kuyusu bağışında bulunuldu.

Somali’de uzun yıllar süren sömürü, kuraklık ve iç savaş nedeniyle sağlık başta olmak üzere hiçbir alanda alt yapı çalışmaları mümkün olmadığı biliniyor.

Çiftçilik ve ticaretin bile neredeyse tamamen yok olduğu bu topraklarda İHH İnsani Yardım Vakfı, kalıcı projeler gerçekleştirmek için bölgede yoğun çalışmalar sürdürüyor. Bir su kuyusundan yaklaşık 4 bin insanın yararlandığı göz önüne alındığında bölgedeki çalışmaların en önemlilerinden birinin su kuyusu projesi olduğu anlaşılıyor.

İHH BU GÜNE KADAR 340 SU KUYUSU AÇTI

Nüfusun %70’inin su kaynaklarına ulaşamadığı başkent Mogadişu ve Güney Somali’de insan ve hayvanlar susuzluktan ölüyor. Bu bölgelerdeki tüm zorluklara rağmen su kuyusu açma faaliyetlerini sürdüren İHH, bu güne kadar Somali’nin farklı bölgelerinde 340 su kuyusu açtı.

Somali insanının duasını alan bağışçılarımız bölgede 60 yıl sonra yeniden yükselen kuraklık kriziyle birlikte su kuyusu kampanyamıza yeniden büyük destek verdi.

KURAKLIK KRİZİYLE BİRLİKTE İHH’YA 636 SU KUYUSU BAĞIŞI YAPILDI

Geçtiğimiz aylarda başlayan krizle birlikte İHH’ya 636 su kuyusu bağışından bulunuldu. Bunlardan ilk 100 tanesinin çalışmaları başlatılırken 536 su kuyusu da açılmayı bekliyor.

Somali’de su kuyusu kampanyasına katılan bağışçılarımızın isimleri su kuyusuna verilirken, dünyanın en fakir halkına yapılan bu yardımla ahrette de devam edecek bir hayrın kapıları aralanıyor.

Siz de, son 60 yılın en kurak mevsimini yaşayan ve bundan dolayı milyonlarca insanın ölümle karşı karşıya kaldığı Somali’de su kuyusu açtırma kampanyasına katılabilirsiniz.



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,547 µs