En Sıcak Konular

Yayaları ıslatanlara ceza geliyor!

20 Eylül 2011 12:38 tsi
Hükümetin Meclis'e sevkettiği tasarıya göre, artık yol kenarlarına dikkat dağıtan panolar kurmak ve yağmurlu havalarda su birikintilerinin içinden geçip kaldırımdakileri ıslatmak yasak olacak.

Yayalara su sıçratan ve korna çalan ceza ödeyecek, ışıkların çevresinde reklam panosu olmayacak. Artık trafiğe de AB standartları geliyor.

Hükümetin Meclis'e sevk ettiği tasarıda, trafik yasalarında var olan ama yaptırım uygulanmayan birçok kuralı AB normlarıyla uluslararası güvence altına alıyor.

Tasarıya göre; karayolları kenarlarına, trafik işaretlerini az görünür veya etkisiz kılacak, yol kullanıcılarını şaşırtacak, trafik güvenliğine zarar verecek pano, ilan, işaret veya cihazı kurmak yasaklanacak.

Anons-trafik güvenliğinde yayalar da en az sürücüler kadar sorumlu olacak. Buna göre, yayalar karşıdan karşıya geçerken daha uzun güzergâhı tercih etmeyecek, oyalanmayacak, dümdüz karşıya geçecek.

Geri vites lambaları arkadan gelenleri rahatsız edecek, gözleri kamaştıracak şekilde olmayacak. Her motorlu araca, park edildiğinde önemli bileşenlerinden birinin devre dışı kalması veya bloke edilmesi sayesinde hırsızlığı önleyen bir cihaz takılacak.

Anons-uygulama kapsamında kaldırım işgallerinin de önüne geçilecek. Kaldırımlara araç park edilmeyecek. Market ve kafeler başta olmak üzere işyerleri kaldırımlara masa ve sandalye gibi yayaların geçişini zorlaştıracak hiçbir şey koyamayacak.

Yayaları ıslatana ceza geliyor

Taşıtların egzosuna özel cihazlar taktırarak yüksek ses çıkarmasını sağlamak, korna çalmak, yüksek sesle müzik dinlemek, yağmurlu havalarda su birikintilerin içinden geçip kaldırımdakileri ıslatmak da yasak olacak. Sürücüler toz kaldırarak da yayaları rahatsız edemeyecek.

CNN Türk



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,314 µs