En Sıcak Konular

İbrahim Şahin ile bağlantılı sanıklar dinleniyor

20 Eylül 2011 11:30 tsi
Tutuklu sanık İbrahim Şahin'in adresinde yapılan aramada ele geçirilen Tedhiş Planı'nı gerçekleştirecek S1 suikast timi listesinde ismi yer alan Özel Harekat Polisi Zerrar Atik, savunmasında suçlamaları reddetti.

Sanık Atik, S1 listesinden haberi olmadığını, sanık İbrahim Şahin'i tanımadığını ve irtibatının bulunmadığını iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İkinci Ergenekon davanın 132'nci duruşmasına aralarında CHP milletvekili Mustafa Balbay, eski Özel Harekat Dairesi Başkan vekili İbrahim Şahin, emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve gazeteci Tuncay Özkan'ın da yer aldığı 16 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada 15 tutuksuz sanık hazır bulunurken davanın tutuksuz sanıklarından Yalçın Küçük, Oda TV davasından tutuklu olduğu için tutuklu sanıklar bölümünde yer aldı.

Tutuklu sanıklardan eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Başkent Üniversitesi kurucu rektörü Mehmet Haberal, eski Fatih Üniversitesi rektörü Fatih Hilmioğlu, Mustafa Dönmez ve Oğuz Bulut ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen sanıklardan Zerrar Atik'i savunmasını yapmak üzere sanık kürsüsüne çağırdı. 2001 yılında göreve başladığını, 2003 yılında Hakkari ve 2008 yılında Kahramanmaraş'a tayin edildiğini belirten Özel Harekat Polisi Zerrar Atik, avukatının hazır olmadığını ancak savunmasını yapacağını söyledi. Atik, kimlik tespitinin ardından soruşturma aşamasında verdiği savcılık ve mahkeme ifadelerinin doğru olduğunu, hakkında iddia edilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Daha sonra da Başkan Özese, sanık Atik'in savcılık ve hakim huzurunda verdiği ifadelerini okumaya başladı.

Tutuklu sanık İbrahim Şahin'in evinde yapılan aramada ele geçirilen ve S1 suikast listesi olarak basına yansıyan belgede Özel Harekat Polisi Zerar Atik'in ismi de bazı polis memurları, subay ve astsubayların isim listesi içinde yer almıştı. Aynı aramada Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticileri Ali Balkız ve Kazım Genç ile Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a yönelik suikast planlarının yer aldığı Tedhiş planları da ele geçirilmişti. Tedhiş planlarında yapılması planlanan suikaste kimlerin katılacağı ile suikastin nasıl yapılacağı ve suikast yapılması planlanan kişilerin adres krokiler yer alıyor. İbrahim Şahin, dün yapılan oturumda sanık Oğuz Bulut'un çapraz sorgusu sırasında söz alarak evinde bulunduğu ileri sürülen belgelerin polisler tarafından evine konulduğunu iddia etmişti.

cihan

Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,666 µs