En Sıcak Konular

Tuncel: Hem azmettiriyor hem de suçu üzerime atıyorlar

19 Eylül 2011 20:11 tsi
Hrant Dink davasının tutuklu sanıklarından Erhan Tuncel, duruşmaya izleyici olarak katılan Yasin Hayal'in eski avukatı Birinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Fuat Turgut'a, eliyle işaret ederek, "Bu şahıslar hem azmettiriyor hem de suçu üzerime at

Hrant Dink davasının 20. duruşması tamamlandı. Savcı Hikmet Usta'nın mütalaasının okunmasının ardından söz alan Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu, mütalaanın hem zamanlaması hem de içeriği açısından adalet ve gerçeği arayanlar açısından derin bir hayal kırıklığı oluşturduğunu savundu.

Soruklu, "Mütalaa ne yazık ki iddianamenin temel kurgusunun mantıki, fiili ve hukuki delillerinin çöktüğü bir aşamada iddianameyi güçlendirmeyi hedeflemiştir. Ek iddianame ile haklarında dava açılan ve bize göre olayın kilit isimleri olan Osman Hayal ve Coşkun İğci hakkında beraat istenmesi de son derece dikkat çekicidir. Cinayeti önceden bildiren Erhan Tuncel'in, cinayetin faili olarak iddianamenin birinci sırasında yer alması ironik bir durumdur. Dava konusu olan olay bir siyasi cinayet olup dönemin hükümetinin uluslararsı desteğini kırmayı amaçlamıştır. Ergenekon diye adlandırılan örgütün katı hiyerarşik yapısı içinde uluslararası alanda ses getiren böyle bir cinayete taşradaki tetikçi birim tarafından, Trabzon'daki hücre yapılanmasının karar vermesi mümkün değildir." diye konuştu.

Soruklu'nun konuşması devam ederken, sanık sırasında oturan Erhan Tuncel birden ayağa kalkarak, duruşmaya izleyici olarak katılan Yasin Hayal'in eski avukatı ve Dink davasına avukat olarak katılması yasaklanan Birinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Fuat Turgut'a, eliyle işaret ederek, "Bu şahıslar hem azmettiriyor hem de suçu üzerime atıyorlar." diye bağırdı.

Tuncel, jandarmalar tarafından yerine oturtulmaya çalışılırken, Mahkeme Başkanı Rüstem Eryılmaz da Turgut'a, "Sen duruşmalardan yasaklı değil miydin?" ifadesini kullandı.

Avukat Fuat Turgut da izleyici olarak katıldığını söyledi. Mahkeme başkanının talebi üzerine hem avukat Fuat Turgut hem de Erhan Tuncel salondan çıkartıldı. Fuat Turgut çıkışta, "Erhan Tuncel'i de organize eden bir takım güçlerin var olduğunu ileri sürmüştüm. Tuncel, bunu hazmedemedi 3. celsede tahliyesini bekliyordu. Olamayınca bunun sorumlusu olarak benim kendisi hakkındaki açıklamalarımı bahane olarak gösterdi." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs