En Sıcak Konular

Sanık Kepek'in çapraz sorgusu gergin geçti

19 Eylül 2011 19:37 tsi
Tutuklu yargılandıktan bir süre sonra tahliye edilen İkinci Ergenekon davası sanığı Fahri Kepek'in çapraz sorgusunda gergin anlar yaşandı.

Sanık Kepek'e, İbrahim Şahin'in, cep telefonu ile arayan bazı komutanlar tarafından, kendisine terörle mücadele konusunda bir birim kurulması görevinin verildiğini iddia ettiği süreçle alakalı sorular soruldu. Sorulara cevap vermeyen ya da neden sorulduğunu sorgulayan Kepek ile başta Tuncay Özkan olmak üzere, bazı sanıklar ve avukatlar arasında gergin anlar yaşandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İkinci Ergenekon davasının duruşmasında, tutuklu sanıklardan Fahri Kepek'in çapraz sorgusu da hareketli geçti. İbrahim Şahin, daha önce görülen duruşmalarda, savunması sırasında terörle mücadele konusunda kurulacak olan bir birimin başına geçirileceğini söylemişti. Bu konuyla igili bilgilendirmenin de kendisine yine dava sanıklarından Fatma Cengiz'in ayarladığı telefon görüşmeleriyle yapıldığını iddia etmişti. Şahin, bu süreçte konuştuğu kişilerin yüksek rütbeli bazı subaylar olduğunu iddia etmişti.

Bugünkü duruşmada, sanık Şahin'in bu görüşmeleri yaptığı süreçte dava sanıklarından Fahri Kepek ile üç kez görüştüğü belirtildi. Kepek, bu görüşmeleri arkadaşı olan Fatma Cengiz'in bir tiyatro seslendirme çalışması gereği yaptığını söyledi. Kepek, Fatma Cengiz'in ricası üzerine, aynı kişi ile 3 kez telefon görüşmesi yaptığını ve görüştüğü kişiye kendisini Albay Talat Ertan olarak tanıttığını söyledi. Fahri Kepek'e, bu görüştüğü kişinin İbrahim Şahin olduğu hatırlatıldı. Ancak savcılar, sanıklar ve avukatlar tarafından defalarca kez sorulmasına rağmen Kepek, bu görüştüğü kişinin kim olduğunu bilmediğini iddia etti. Kepek, görüşme karşılığında Fatma Cengiz tarafından kendisine herhangi bir para teklif edilmediğini ancak bir yakınının yanına iş görüşmesine gönderildiğini öne sürdü. Kepek, bu iş görüşmesinin de sezon kapandığı için olumsuz sonuçlandığını söyledi.

Çapraz sorgu sırasında tutuklu sanıklardan Tuncay Özkan, sorularına cevap vermeyen ya da "Nereye varmak istiyorsunuz? sadede gelin, başka sorunuz var mı? Ne demek istiyorsunuz?" şeklinde karşılıklar alınca, sanık Fahri Kepek'e zaman zaman sert çıktığı gözlendi. Kepek'in, "Bu soruları neden soruyorsunuz?" sorusuna Özkan, "Ben ve bazı sanıklar tutukluluğumuzun 4'üncü yılındayız. Sizin verdiğiniz ifadelerle S1 suikast timi kurulmasının planlandığı iddia ediliyor. Suçsuz olduğumu ispat etmeye çalışıyorum." karşılığını verdi. Özkan, soruları karşısında Fahri Kepek'in tutumuna, "Ciddi ciddi cevap ver bana. Dalga mı geçiyorsun. Terbiyeni bozma..." gibi çıkışlarda bulundu. Saat 18.35'te sanık Fahri Kepek'in çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından, mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmayı 19 Eylül 2011 tarihine ertelendi.

(CİHAN)

Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,750 µs