En Sıcak Konular

Dink davasında sanıklara müebbet hapis

19 Eylül 2011 15:28 tsi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, davanın tutuklu sanıkları Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu 7 sanığın ağırlaştırılmış

Dink Ailesi’nin avukatı Fethiye Çetin mahkeme salonundan ayrılmalarının ardından yaptığı açıklamada “Bu cinayetin arkasındaki gerçek araştırılmak istenmiyor” dedi.

Mütalaadan çarpıcı başlıklar

Savcı, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel için müebbet hapis cezası talebinde bulundu. Savcının mahkemede verdiği mütalaasında ise, "Derin yapıların en son gerçekleştirdiği suikast Hrant Dink suikastıdır. Sanıklar ideolojik amaçlarla hareket etmiştir. Hedef Türkiye Cumhuriyeti ve kamu düzenidir. Cinayetin Ergenekon örgütü ile bağlantılı olduğu yönünde şüpheler var" ifadeleri yer aldı.

'Nedir daha derine inmeyi engelleyen o büyük 'Kasabanın sırrı?'

Aralarında İnsan Hakları Savunucusu Yazar Adalet Ağaoğlu, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ufuk Uras, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gazeteci Oral Çalışlar'ın bulunduğu yaklaşık 200 kişi, Beşiktaş Meydanında bir araya geldi.

“Unutmayacağız!", “Hrant için Adalet için" yazılı pankartlar taşıyan grup “Hepimiz Hrant'ız, Hepimiz Ermeniyiz" sloganları atarak duruşmanın yapıldığı Beşiktaş Adliyesi'ne yürüdü. Burada Hrant'ın arkadaşlarından Patrat Estukyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılmış mektubu okudu.

Mektupta şu ifadeler yer aldı: “ Sayın Başbakan, arkadaşımız Hrant Dink'i öldürdüler. Beşinci yılına yaklaşan adalet arayışımız kadük kalmıştır. Dilekçe verdiğimiz topyekün devlet, kendini katile yakın gördü. 'Namus sözümdür adalet' diye ölü evinde ant içtiğiniz halde, Hrant Dink'i işaret parmağıyla gösterip 'bunu' diyen yardımcınızı Meclis Başkanı, resmi makamda, adamları resmen 'yakarız canını bak' diyen valinizi vekil, emanet edilen canı kollamayan, kötülerin işini kolaylaştıran emniyet müdürünüzü vali, 17 yaşındaki O.S'yi kocaman Ogün Samast ettiniz. Kan adaletle susar, şikayetçiyiz. İsim verdik soruşturun diye, İçişleri Bakanı'nız 'olmaz onlar bizim çocuklar' dediler. Dışişleri Bakanı'nız AİHM savunmasında bu toprakların yiğit evladına 'Nazi' dedi. Çevikkuvvetleriniz Rakel Dink önlerinden geçerken katillere yazılan methiye türkülerini mırıldanarak Beşiktaş Adliyesi'nde koro yapıverdiler. Katillerimizi adalet evine getiren Jandarma, cezaevi aracına 'Ya sev ya terk et' diye yapıştırma asmıştı. Sayın Başbakan, nedir daha derine inmeyi engelleyen o büyük 'Kasabanın sırrı?'

"Zihniyet değişsin"

Adalet Ağaoğlu ise “Sadece Türkiye için değil 21'inci yüzyıl savaş yüzyılı oldu. Dünya savaş içinde. Sağda solda hala insan haklarına toplu kıyımlar sürmekte. Hrant'ı büyük aşkla, sevgiyle anarken ve hakkının yenilmesinin peşinde koşarken dünyada insan haklarına insan kıyımına karşı olduğumuzu da ekleyelim. Zihniyet değişsin" diye konuştu.

Avukatlar duruşmayı terk etti

Dink davasında savcılık esas hakkındaki mütalasını açıklamak istedi. Avukatlar çok önemli delillere ulaştıklarını bu delillerin tam araştıma aşamasında olduğunu belirterek savcılığın esas hakkındaki mütalasını okumasına itiraz ettiler. Savcılık kararında ısrar edince Dink'in avukatları mahkeme salonunu terk etti.


cnntürk

Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs