En Sıcak Konular

PKK, hükümet demekte ısrarlı

19 Eylül 2011 13:11 tsi
Hükümet, "PKK ile biz değil kurumlar görüşüyor" açıklamalarında ısrar etmeye devam ederken PKK'dan hükümeti zora düşürecek yeni bir açıklama geldi

PKK, Oslo'da yapıldığı iddia edilen görüşmelerle ilgili ses kayıtlarını kendilerinin yayımlamadığını açıkladı ancak hükümeti zor durumda bırakacak yeni bir açıklamaya imza attı.

PKK'ya yakın internet sitelerinde yer alan açıklamada, MİT-PKK arasında yapıldığı iddia edilen görüşmelerin kayıtlarının kendileri tarafından sızdırılmadığı belirtiliyor. Yapılan açıklamada, görüşmeleri isteyemenlerin bu tür sızdırmalarda bulunduğu ima edilirken, hükümeti ve Erdoğan'ı çok zor durumda bırakacak yeni iddialarda bulunuldu.

PKK, açıklamasında kendileriyle devlet arasında görüşmeler yapıldığını doğruladı ancak bu kez görüşmelerin hükümet ile de yapıldığını vurguladı. Başbakan Erdoğan ve hükümet üyelerinin özellikle sürekli vurgulamaya çalıştığı "hükümet değil devlet görüşür" iddiasının PKK tarafından özellikle yalanlanırcasına belirtilmesi dikkat çekti.

Hükümet, muhalefet partilerinin tepkilerinden çekindiği için sürekli "görüşmeleri devlet ve kurumlar yapar" açıklamalarında bulunuyor. Son ses kayıtlarında yer alan bazı diyaloglar hükümeti zor durumda bırakmıştı ancak hükümet üyeleri yine de görüşmenin kurumlar tarafından yapıldığını belirterek işin içinden çıkmaya çalışmıştı.

PKK tarafından yapılan son açıklamada "Biz her zaman sorunun diyalog ve müzakereler yoluyla çözülebileceğine inandık. TC hükümeti ve devletiyle yapılan söz konusu görüşme ve müzakereler de tamamen bu amaçla yapılmıştır" denildi. PKK'nın bu açıklamasının muhalefet tarafından hükümete karşı kullanılması bekleniyor.

Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,324 µs