En Sıcak Konular

Topbaş: İstanbul trafiği yarın daha iyi olacak

19 Eylül 2011 12:36 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eğitim yılının ilk gününde trafikte bazı sorunların yaşandığını ancak yarından itibaren trafiğin daha iyi olacağını belirtti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, bu tür özel günlerde toplu taşıma araçlarının kullanılması gerektiğini söyledi.

Yeni eğitim yılının açılış töreninde bir araya gelen İstanbul Valisi Mutlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, tören sonrası yılın ilk dersini verdi. Sınıfta soruları yanıtlayan Topbaş, İstanbul trafiğinin geçen yıla göre iyi olmadığını belirtti. Bazı servis araçlarının trafiğe geç çıktığını ifade eden Topbaş, "Bazı bölgelerde okul servis araçları geç çıktığı için biraz yoğunlaşma oldu. Geçen yıldan çok daha iyi değildi onu söylemek istiyorum, yarın çok daha iyi olacak, bu hafta iyi olmalı. İstanbul trafiğini kullananların hassasiyet göstermesi lazım. Özellikle bu hafta içinde sürücülerin trafiğe çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını öneriyorum." diye konuştu.

Vali Mutlu ise Gaziler Günü sebebiyle trafiğin Gümüşsuyu Caddesi'nde kapatıldığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi: "Bu geleneksel gazilerimizin kısa süreli bir yürüyüş programı. O süreye mahsus bir uygulamadır. Dolayısıyla sürekli bir kapanış söz konusu değildir. Amacımız trafiği rahatlatmak. İstanbul'da trafiğe her gün 500-600 civarında araç çıkıyor. burada yapılacak olan şey trafik kurallarına daha çok riayet, karşılıklı olarak sürücülerin birbirlerine daha fazla saygılı hareket etmesi ve birbirimizin işini kolaylaştırmaktır. Tabii ki daha fazla alt yapıya ihtiyacımız var. Bunları Büyükşehir Belediyemiz ve Ulaştırma Bakanlığı'mız çok yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ama trafik yükünün bu kadar artmış olduğu şehirde birinci öncelikli görev sürücülerimize düşüyor. Trafiğin çok yoğunlaştığı bu tür özel günlerde toplu taşıma vasıtalarını kullanmak gerekiyor. Bu tür özel günlerde biraz daha özel davranmak gerekiyor. Burada ortak trafik bilinci oluşturmak gerekiyor. İstanbul'da en fazla yatırım trafik ulaşım alt yapısına yapılıyor. İstanbul yatırım noktasında büyük destek alıyor. Sürüler olarak daha fazla destek olmamız lazım."

'İSTANBUL' OKULLARDA DERS OLDU

İstanbul ilköğretim beşinci sınıfa kadar il genelinde ders olarak okutulacak. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan karara göre İstanbul seçmeli ders olarak okutulacak. Bu ders sınıfta değil şehri gezerek öğrencilere anlatılacak. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Vali Mutlu, "İstanbul'da oturanların bütün kılcal damarlarına varıncaya kadar her köşesini iyi tanıması gerekiyor. Çünkü tanıdıkça şehre olan hayranlığı şehre olan sahiplenmesi artacaktır. Yeni bir hemşehricilik gelişecektir. Şehrin değerini kıymetini anlayan sevgili İstanbullular bu şehre daha iyi sahip çıkacaktır. İstiyoruz ki İstanbul'u sevgili yavrularımıza iyi tanıtalım. Bu şehrin martılarından vapurlarına bütün semtlerine camilerine sevgisine, çiçeğine, böceğine insanına sahip çıkacak olan bizleriz. Milli eğitimimiz bu yıl başlatmış olduğumuz eğitim çalışmaları kapsamında bu şehri daha tanınır hale getirecekler. Bu yıl en keyifli geçecek ders bu olacaktır. İlköğretim beşinci sınıfa kadar bu ders gösterilecek. Ders dediğiniz vakit sınıfta işlenen bir ders değil. İstanbul'u gezerek işlenecek olan bir ders bu. Yoğun bir İstanbul öğrenme programı diyebiliriz." şeklinde konuştu.

cihan






Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,600 µs