En Sıcak Konular

PKK'nın denilen mühimmat Jandarma'nın çıktı

19 Eylül 2011 11:55 tsi
Çorlu'da bu yılın ilk günlerinde bulunan ve PKK'ya ait olduğu iddia edilen mühimmat dolu çantanın PKK'ya değil Jandarmaya ait olduğu ortaya çıktı

Tekirdağ-Çorlu'da 31 Ocak'ta bulunan mühimmat dolu çantayla ilgili soruşturmada çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Tekirdağ'da PKK mühimmatı süsü verilerek bir eve gizlenen çantanın Jandarmaya ait olduğu ortaya çıktı. Polis, ihbar üzerine baskın yaptığı adreste, silah, mühimmat, saldırı krokileri ve PKK'ya ait olduğu izlenimi verilen dokümanların bulunduğu bir çanta ele geçirmişti. Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e devredilen soruşturmada, üç jandarma personeli, seçim öncesi Türk-Kürt çatışması çıkarmaya çalışmakla suçlandı. Jandarma haber elemanı N.Ç. de komployu itiraf etti: "O çantayı Kemal Astsubay (kod adı) verdi. Aynı soyadı taşımadığımız bir kişinin evine bırakmamı istedi."

Tekirdağ'da bu yılın başında ortaya çıkan bir olay kafaları karıştırmıştı. PKK terör örgütüne ait olduğu izlenimi verilen, içinde kroki, isim listeleri ve mühimmat olan bir çanta bulunmuştu.

Edinilen bilgilere göre olay, 31 Ocak'ta jandarma Çorlu'ya giderek, polise bölgelerinde şüpheli bir yer tespit edildiğini ihbar etti. Polis ihbarda belirtilen adrese operasyon yaptı. Aramalarda ihbar yapılan evin bodrum katında bir spor çanta içinde silah, mühimmat, saldırı krokileri ve PKK üyelerine ait olduğu izlenimi verilen dokümanlar ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü bilirkişi uzmanlarınca yapılan incelemede, ele geçirilen malzemelerin PKK'ya ait olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Çorlu cumhuriyet savcısı, Jandarma İstihbarat Astsubayı Yılmaz Ç.'nin ifadesine başvurdu. Yılmaz Ç., çantanın yerini haber elemanı olarak kullandıkları N.Ç.'den öğrendiklerini anlattı.

Bunun üzerine gözaltına alınan N.Ç. provokatif operasyonun tüm ayrıntılarını itiraf etti. N.Ç., kendisine içinde mühimmat ve doküman dolu olan çantayıTekirdağ İstihbarat Şube'de Terör Suçları bölümünde görevli kod adı 'Kemal astsubay' olarak bildiği bir kişinin verdiğini anlattı. Şu ifadeleri kullandı: "Çantayı alıp eve gittikten sonra içine baktığımda mühimmat ve dokümanları gördüm. 'Kemal astsubay' bir süre sonra beni arayarak çantayı akrabam olmayan ve aynı soyadı taşımadığım bir kişinin evine bırakmamı istedi. Bunun üzerine çantayı komşum Kemal Y.'nin bodrumuna yerleştirdim. Kemal astsubayın çantayı koyduğum yerin adresini istedi. Bir süre söz polis operasyon yaptı."

N.Ç.'nin ifadesinin ardından savcılık, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde halen görevde bulunan Kıdemli Astsubay Yılmaz Çelik, Uzman Çavuş Şevki Uslu ve Uzman Çavuş Suat Değer'i 4 Nisan'da gözaltına aldı. Şahıslar, 'sahte PKK operasyonu düzenleyerek, adli makamları yanıltmaya çalışmak ve suçsuz insanların evine sahte belgeler bırakarak polise suçsuz kişilere operasyon yaptırmakla suçlanıyor. Şüpheliler, tutuksuz olarak yargılanacak.

Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,790 µs