En Sıcak Konular

Çeçen cinayetleri Berlin'den yönetiliyor

19 Eylül 2011 11:32 tsi
Birbiri ardına işlenen Çeçen cinayetlerinin, Almanya’nın Berlin kentinden yönetildiği ve zengin bir Rus tarafından finanse edildiği öne sürülüyor. Avusturya İstihbarat Servisi, bu konuda belgeler ele geçirdi.

Bir süre önce Viyana’da işlenen Çeçen cinayetinden sonra Avusturya İç İstihbarat Teşkilatı ASİO ve Dış İstihbarat Servisi ASİS, Çeçenlere yönelik infazlar için 6 timin bulunduğu ve bu timlerin Avrupa’da eylemler yaptıktan sonra, Berlin’e döndükleri yolunda bilgiler ele geçirdi.

Çeçen muhaliflere yönelik infazları gerçekleştiren timlerin, gittikleri ülkelerdeki Ruslardan yardım aldıkları da vurgulanıyor.

Viyana’da 13 Ocak 2009’da öldürülen Umar İsrailov adlı Çeçen direnişçi cinayetini araştıran polis, cinayetin arkasında Çeçen Devlet Başkanı Kadirov’un olduğunu, Avrupa’daki Çeçen Kültür Derneklerine sızan Kadirov’un adamlarının, muhalifler hakkında istihbarat toplayıp, Berlin’den yönlendirilen infaz timleri aracılığıyla yok edildiğini saptadı.

Viyana polisi İsrailov cinayetinden sonra, Çeçenistan’ın başkenti Grozny doğumlu olan, ancak Otto Kaltenbrunner kimliğini taşıyan Ramzan Edilov’u yakalamıştı. Edilov suçlamaları reddederken yargılanmasına da devam ediliyor.

DÖRDÜNCÜ İNFAZ

Türkiye’deki Çeçen infazları da 2008’den bu yana sürüyor. Son olarak Zeytinburnu’nda Çeçen muhalifler, Musaevi Berkkhazh, Rustam Altemirol, Zavrbek Amriev,susturuculu silahla öldürüldü.

6 Eylül 2008’de Çeçenistan’da Ruslara karşı albay rütbesiyle savaşan 57 yaşındaki Gazi Edilsultanov, Başakşehir’de sokak ortasında uzun namlulu silahla vurularak öldürülmüştü. 9 Aralık 2008’de ise İslam Canibekov (38) Ümraniye’de saldırıya uğradı, hastaneye kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti.

26 Şubat 2009’da da Çeçenistan’daki savaşın ardından eşiyle birlikte Türkiye’ye yerleşen Ali Osaev (48), Zeytinburnu Gökalp Mahallesi’nde bir araçtan açılan ateş sonucu öldürüldü.

Gazeteport



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,888 µs