En Sıcak Konular

Fransa, Sarkozy'i göndermekte kararlı

16 Eylül 2011 17:03 tsi
Fransa, Sarkozy'i göndermekte kararlı Fransa’da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi, adaylar arasındaki çekişmenin sertleşmesine neden oluyor. Ana Muhalefet Partisi PS'nin (Sosyalist Parti) aday adayı altı siyasetçi dün katıldıkları açık oturum programında kozlarını paylaştılar.

2012 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşması, partinin adayı olabilmek için uğraşan siyasetçilerin arasındaki tartışmaların giderek artmasına neden oluyor.

France2 kanalına çıkan Sosyalist Partinin’ in aday adayı altı siyasetçi en iyi performansı sergileyip bir adım öne geçmek için uğraştılar. Sarkozy’nin karşısına en güçlü aday olarak çıkmak için uğraşanlar arasında 2007 seçimlerinde seçimi kaybeden Segolene Royal de bulunuyor.

Programa, anketlerde favori gösterilen PS’nin ilk genel sekreteri François Hollande ve halen partinin genel sekreterliği görevinin yanı sıra Lille Belediye Başkanlığını da yapan Martine Aubry arasındaki sert tartışmalar damga vurdu.

En sert konuşmaların nükleer enerji konusunda yaşandığı programda, Martine Aubry nükleer enerji kullanımına karşı olduğunu belirtirken François Hollande ise kademeli olarak kullanımının azaltılmasından yana olduğunu söyledi.

Tartışmayı BFM TV’ ye yorumlayan gazetecilere göre ise favori olan üç adayın performansı seçmenden geçer not alacak düzeyde değil. Martine Aubry’yi gereğinden fazla asabi olduğunu, François Hollonde ise sorular karşısında ikna edici cevapları vermekten yoksun kaldığını belirttiler.

Bir önceki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan Segolene Royal’ın ise tam bir hayal kırıklığı yarattığını performansının bir önceki seçimleri aratacak düzeyde kaldığının altını çizdiler.

Fransa’da her beş senede bir yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri son olarak 2007 yılında yapılmış şimdiki cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Sosyalist Parti’nin adayı Segolene Royal in önünde seçimi kazanmıştı.

cihan



Bu haber 1,271 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,547 µs