En Sıcak Konular

Erdoğan'ı geçelim derken rezil oldular

15 Eylül 2011 20:17 tsi
Erdoğan'ı geçelim derken rezil oldular Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Libya'da muhaliflerin merkezi Bingazi'de Libyalılar ile buluştu.

Sarkozy ve Cameron'un Bingazi'yi ziyaret edeceğinin kesinleşmesinin ardından, kentte güvenlik önlemleri artırıldı. Sabahtan itibaren Tahrir Meydanı'na çıkan yollar ulaşıma kapatıldı.

Tahrir Meydanı'nda ise iki liderin konuşması için olaylar sırasında gösterilerin yapıldığı büyük alan yerine Ramazan ayında kadınların teravih namazı kıldığı küçük bölüm hazırlandı.

Fransa ve İngiltere bayraklarıyla donatılan meydanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Meydana girenler detaylı bir şekilde arandı.

Liderlerin gelmesinden önce de çok sayıda helikopter havadan güvenliği sağladı.

Liderlerin saat 16.00 sıralarında geleceğinin duyurulmasına rağmen, bu saat geldiğinde meydanda güvenlik görevlileri dışında yaklaşık 100 kişinin bulunduğu görüldü.

İnsanların toplanmaması üzerine anons yapılarak Sarkozy ve Cameron'un gelmesine 20 dakikadan az bir süre olduğu belirtildi.

Meydanda yeterli topluluğun olmadığının belirtildiği anonsta, halktan tanıdıklarına ve yakınlarına telefon ederek meydana çağırmaları istendi.

Edilen telefonlar üzerine meydanın bir kısmının daha dolmasıyla Sarkozy ve Cameron, Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile birlikte meydana geldi.

Meydanda "Merci Sarkozy, Thanks Cameron" tezahüratlarıyla karşılanan iki lider, yaptıkları kısa konuşmalarda Libya'daki devrime ve UGK'ya verdikleri destekleri vurguladılar.

Yaklaşık 15 dakika süren konuşmaların ardından iki lider yine sevgi gösterileri arasında meydandan ayrıldı.

SARKOZY VE CAMERON, BİNGAZİ TAHRİR MEYDANI'NDA

Libya'yı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Bingazi'deki Tahrir Meydanı'nda toplananlara hitap etti.

''Birleşik bir Libya'da olduğumuza inanıyoruz, parçalanmış değil'' diyen Sarkozy, ''Bingazili gençler, Libyalı gençler, Arap gençleri, Fransa size dostluğunu ve desteğiniz sunuyor. Barış istediniz, özgürlük istediniz, ekonomik kalkınma istediniz, Fransa, İnglitere ve Avrupa Libya halkının yanında olacaktır'' diye konuştu.

''Özgür bir Bingazi'de, özgür bir Libya'da bulunmak harika'' diyen David Cameron da, ''İngiltere ve Fransa, Libya'nın yanında olacaktır. İngiliz halkı cesaretinizden dolayı sizi kutluyor'' şeklinde hitap etti.

Muammer Kaddafi rejiminin düşmesinden bu yana Libya'ya giden ilk batılı yöneticiler olan iki lider, Fransız ve İngiliz bayrakları sallayan yüzlerce Libyalının ortasında kaldı ve zafer işareti yaptı.

Bu arada, Ulusal Geçiş Konseyi de (UGK) El Cezire televizyon kanalının UGK savaşçılarının Kaddafi'nin memleketi Sirte'ye girdikleri yönündeki haberini doğruladı.

UGK'nın Misrata kentindeki askeri kurulundan yapılan açıklamada, ''Misrata devrimcileri, Sirte'deki El Garbiyat Köprüsü'ne vardılar'' denildi.

Bu haber 1,641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs