En Sıcak Konular

Doğan Yurdakul'un eşi hayatını kaybetti

15 Eylül 2011 12:25 tsi
Ergenekon davası tutuklusu Odatv Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul'un kanser hastası eşi Güngör Yurdakul dün gece 02.50'de hayatını kaybetti.

Gazeteci Doğan Yurdakul’un rahim kanseri olan eşi Güngör Yurdakul, Ankara’da İncek Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi görüyordu. Bir süre önce durumu kötüye giden Yurdakul için doktorları artık son noktaya gelindiğini ve yapılacak bir şeyin olmadığını söylemişti. Güngör Yurdakul, gece 02.50'de yaşama veda etti.

"Gözlerinin içine son bir kez bakabilmek"

Güngör Yurdakul'un eşi Odatv Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul ise 3 Mart tarihinden bu yana Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu. Soner Yalçın geçtiğimiz günlerde Doğan Yurdakul'a, kanser hastası olan eşini ziyaret etmesi için izin verilmesini istemişti. Yalçın cezaevinden kaleme aldığı yazıda, Yurdakul'un "ölmeden önce eşinin gözlerinin içine birkez daha bakabilmek" istediğini söylemişti.

Telefonda vedalaştılar

Bunun ardından avukatı aracılığıyla bir açıklama yapan Doğan Yurdakul, eşiyle 5 Eylül'de telefonla görüştüğünü ve vedalaştığını söylemişti. Yurdakul açıklamasında, "Polisler benim kapıma geldiğinde eşimin ölümünü cezaevinde öğreneceğimi anlamıştım. Buna zaten hazırlıklıydım. Sadece yasal hakkım olan eşimin cenazesine katılma isteğimi eşim vefat ettikten sonra mahkemeden talep edeceğim. Herkese iyi niyeti için teşekkür ediyorum’’ demişti.

Cenaze tarihi mahkeme kararına bağlı

Güngör Yurdakul'un cenazesi Ankara'da kaldırılacak. Ancak bunun için avukatları Serkan Günel'in mahkemeye yaptığı başvurunun sonucu beklenecek. Cenaze tarihi mahkeme kararına göre tespit edilecek.


Doğan Yurdakul'un avukatı Serkan Günel, sabah saatlerinde ölüm belgesini alarak Çağlayan Adliyesine gitti. Günel, Yurdakul'un eşinin cenazesine katılabilmesi için İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Avukatı izin için 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu

İnfaz Kanunu'nda hükümlülerin yakınlarının cenazelerine katılabilmesine izin verilirken, tutukluları da içeren düzenlemenin Nisan ayında yapıldığını anlattı. Avukat Günel, Danıştay'ın verdiği bir iptal kararı üzerine İnfaz Kanunu'nun 116. maddesine eklenen değişiklik ile tutuklu bulunan Doğan Yurdakul'un eşinin cenazesine katılmasının yasal zemini olduğunu söyledi. Günel, "Yasada sadece kovuşturmanın güvenliği bakımından tehlike oluşturmaması koşulu bulunuyor. 65 yaşındaki Doğan Yurdakul'un 2 gün Ankara'ya eşinin cenazesine gitmesi kovuşturmanın güvenliği açısından tehlike oluşturmaz. Bu nedenle mahkemenin Cumartesi gününe kadar olumlu bir karar vereceğini umuyoruz. Şu ana kadar Silivri'de bulunan tutuklular için böyle bir karar verilmemişti. Düzenlemenin ardından ilk kez başvuran biziz" diye konuştu.

"Beni hep iyi günlerimizdeki gibi hatırla"

Öte yandan Doğan Yurdakul, geçen hafta ziyaretine gelenlere anlattığı eşiyle telefon vedalaşmasını gazeteci Murat Sabuncu aktardı. Buna göre, Güngör Yurdakul eşine, "Beni hep iyi günlerimizdeki gibi hatırla" demişti. Murat Sabuncu, vedalaşmalarını şöyle aktardı:

"Doğan Yurdakul eşine sordu: Hastaydın, zor günler geçiriyordun.Cezaevindeydim, yanında olamadım kırgın mısın? Eşi yanıt verdi: Hayır Doğan. Benim bu en zor hallerimi görmeni istemezdim. Sana kırgın değilim. Beni hep iyi günlerimizdeki gibi hatırla."

Doğan Yurdakul, ziyaretine gelenlere eşine ilk kanser teşhisinin 2001 yılında konulduğunu ve o gün, "Ne olur 10 yıl daha beraber yaşayalım" diye dua ettiğini anlatarak, "Yıl 2011. 10 yıl doldu. Keşke 20 yıl diye dua etseydim” dedi.



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,023 µs