En Sıcak Konular

Haaretz Netanyahu hükümetine sert çıktı

9 Eylül 2011 10:41 tsi
Haaretz Netanyahu hükümetine sert çıktı İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, Netanyahu hükümetine yönelik ağır eleştirileri sürdürüyor.

Gazete, başyazısında, geçen Pazartesi günü İsrailli yolcuların İstanbul Havalanı'nda tabii tutuldukları "kötü muamele"ye verdiği yanıtı "adeta histeri ve iki yüzlülük" olarak niteledi. Haaretz yıllarca İsrail'i ziyaret eden Türklere çektirilen sıkıntılarına vurgu yaptı.

-MÜSLÜMANLARA EZİYET ÇEKTİRİLİYOR-

Haaretz, İsrail'e giriş yapan Türk vatandaşları ile nüfüsü çoğu Müslüman olan ülkelerin vatandaşlarına yıllarca çektirilen eziyeti anımsattığı başyazısında "İsrail, Türk havayolları şirketinin İsrailli yolculara yaptığı kötü muameleyi alçak gönüllülükle değerlendirmelidir, çünkü bizim yaptıklarımızın mahcup edici bir yansımasıdır" sözlerini kullandı.

-"OLAY ÇOK ABARTILDI VE GERESİZ BİÇİMDE İHTİLAFIN PARÇASI OLDU"-

İsrail'in, Pazartesi günü İsrailli yolcuların İstanbul'daki havaalanında tabii tutulduğu muamele karşısında verdiği yanıtı, "adeta histeri ve iyi yüzlülük" olarak niteleyen gazete "Olay, çok abartıldı ve hemen ve gereksiz biçimde Türkiye ile İsrail arasındaki iltilafın ek bir unsuru haline geldi" diye yazdı.

Haaretz, İsrailli vatandaşların Türkiye'ye vizesiz gitmeye alıştığını, herhangi bir kısıtlama olmadan tatil yapıp Türk turizm sektörünün misafirperveliğinden yararlandıklarını bildirdi. Gazete "İsrail'i ziyaret etmek isteyen Türkler ise, bazen hiçbir izah verilmeden geri çevriliyor. İsrail konsolosluğundan başlayarak, sonra da, eğer bir vize alabilirlerse, çok yorucu ve aşağılayıcı havaalanı güvenlik kontrollerine katlanarak gerçek bir çile çekiyor" dedi. Başyazıda şöyle devam edildi:

"İsrail devleti ise, bu ziyaretçilerden hiçbir zaman özür dilemedi ve kaybettikleri zaman ve uğradıkları hakaretlerden dolayı tazminat hak ettiklerini düşünmedi. İsrail, hiçbir zaman yaralayıcı güvenlik denetim prosedürlerini izah etme zahmetine de katlanmadı."

zaman

Bu haber 1,159 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,670 µs