En Sıcak Konular

'Savaş gemileri eşlik edecek'

8 Eylül 2011 19:50 tsi
'Savaş gemileri eşlik edecek' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze şeridine gidecek Türk yardım gemilerine Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait savaş gemilerinin eşlik edeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki uluslararası sularda dolaşım hakkını garanti altına alacağını söyledi. Erdoğan, El Cezire televizyonunda küçük bir bölümü yayınlanan röportajda Türk savaş gemilerinin birinci derecede kendi gemilerini korumakla görevli olduğunu dile getirdi. Yabancı haber ajansları, Erdoğan'ın Gazze'ye gidecek yardım gemilerine Türk savaş gemilerinin eşlik edeceği" yönündeki ifadelerini aktarmıştı. Fakat yayınlanan kısımda Erdoğan'ın ağzında bu ifadeler duyulmuyor.

Başbakan Erdoğan, Doğu Akdeniz'de Münhasır Ekonomik Alanlar üzerinde de tasarruf sahibi olduğunu iddia etmeye başlaması sebebiyle de İsrail'e tepki gösterdi. Erdoğan, Türkiye'nin garantör ülke olarak Kıbrıs üzerinde hakları olduğunu ve buna dayanarak bazı adımlar attığını dile getirdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e de tepki gösteren Erdoğan, "Diyor ki, bunlar teröristtir. Denizden Lazkiye'yi bombalarken burda sen o teröristleri nasıl buluyorsun?" dedi. Erdoğan, "Siyasi liderler kendi geleceklerini adalet üzerine tesis etmelidir, zulüm üzerine değil. Kanla iktidar olunmaz, kanla iktidar olanlar kanla gider." diye konuştu.

(CİHAN)

Verilen tarihte bu araçların bakımının yapılıp teslim edilmediğine dikkat çeken Erdoğan, "İnsansız hava araçlarımız oradadır. 6 insansız hava aracının bize teslim edilmesi gerekir. Bunların hepsinin parası ödenmiştir. Ticari ahlak konusunda bunu çok önemsiyoruz. Teslim edecekleri inancını koruyoruz." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker ile Başbakanlık'ta yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına muhatap olan Başbakan Erdoğan, İsrail'in insansız hava araçlarını teslim etmemesiyle ilgili soruları cevapladı.

İsrail Başbakanı Netenyahu'nun özür dilenmemesi konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "İsrail Başbakanı yanlış yolda olduğunu söylemeyecek. Ama bilinen bir gerçek var ki, İsrail uluslar arası sularda seyahat eden 33 ülkeden vatandaşın katıldığı gemiye operasyon yapmıştır. Kendileri içeride gemide, bir tane dahi silah yakalamamışlardır. Öldürülen 9 vatandaşımızla ilgili, bir tanesi Furkan Doğan Türk kökenli Amerikan vatandaşı. 35 mermi bunların vücuduna isabet etmiştir. Furkan'ın kaşına sıkılan mermi, gözüyle kaşı arasına 3 santim mesafeden sıkılmış mermidir. Resimlerle bu mevcuttur. Bunların bütün raporları mevcuttur. Birleşmiş Milletler (BM) raporunda orantısız güç kullanımı olduğu çok açık ifade edilmiş. Böyle bir durumda Netenyahu ve çevresindekiler kendi içindeki çelişkiyi, çatışmayı dünyaya başka şekilde yansıtırken, özür konusunda farklı noktaya gelmişken, iktidardaki sıkıntıları dışarıya farklı yansıtmak zorundalar." değerlendirmesinde bulundu.

Özür dilenmedikçe, tazminat ödenmedikçe, Gazze'de abluka kalkmadıkça, Türkiye-İsrail ilişkilerinin düzelmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin kararlaştırdığı yaptırımlardan vazgeçmeyeceğini sözlerine ekledi.

(CİHAN)



Bu haber 1,860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,870 µs