En Sıcak Konular

12 Dev Adam Almanya karşısında

8 Eylül 2011 17:14 tsi
Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden A Milli Takım, yarın E Grubu'ndaki ikinci maçında Almanya ile karşı karşıya gelecek.

Litvanya'da devam eden 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden A Milli Basketbol Takımı, yarın E Grubu'ndaki ikinci maçında Almanya ile TSİ 18.00'de karşı karşıya gelecek. Her iki takım için de çeyrek final yolunda büyük önem taşıyan bu mücadele NTV Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

İkinci tur maçlarına Fransa mağlubiyeti ile başlayan millilerde üç oyuncu çift haneli sayılarla mücadele ediyor. Emir Preldzic 11.8 sayılık ortalaması ile takımımızın en skorer oyuncusu konumundayken, Preldzic'i 11.3 sayılık ortalaması ile Hidayet Türkoğlu ve 10 sayılık ortalaması ile Ersan İlyasova takip ediyor. Takımın pota altındaki en etkili ismi 7.8 ribaundluk ortalaması ile Ömer Aşık olurken, sayı yollarında ise 3.2 asistlik ortalaması ile Ender Arslan ilk sırada yer alıyor.

A Milli Basketbol Takımı'nın yarınki rakibi Almanya ise adeta NBA yıldızı Dirk Nowitzki üzerine kurulmuş bir ekip. Almanya'da üç oyuncu çift haneli sayılarla oynarken, Nowitzki 20.2 sayılık ortalaması ile takımın en skorer oyuncusu konumunda. Nowitzki'yi 13.2 sayılık ortalaması ile Chris Kaman ve 10.3 sayılık ortalaması ile Heiko Schaffartzik takip ediyor.

Panzerlerin pota altındaki en etkili oyuncusu 10.3 ribaundluk ortalaması ile Chris Kaman olurken, takımın en skorer üçüncü oyuncusu olan Schaffartzik, aynı zamanda 4.3 asist ortalaması ile de takımın sayı yollarındaki en etkili ismi.

8 MAÇIN 5'İNİ ALMANYA KAZANDI

Şampiyonaya B Grubu'nda başlayan Almanya, ilk maçında İsrail'i 91-64 mağlup ettikten sonra, İtalya'yı da 76-62'lik skorla geçmeyi başarmıştı. İtalya maçının ardından Fransa'ya 76-65 ve Sırbistan'a 75-64'lük skorlarla mağlup olan Almanya, grubundaki son maçında Letonya'yı 81-80 yenerek üst tura çıkmayı başardı. E Grubu'ndaki ilk maçında İspanya ile karşı karşıya gelen Almanya, bu mücadeleden de 77-68'lik skorla mağlup ayrıldı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda da yer alan Almanya ile milliler şu ana dek Avrupa Şampiyonaları'nda 8 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçların üçünden 12 Dev Adam galip ayrılırken, beşinde ise Almanya gülen taraf oldu.

Almanya ile ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'nda 1957 yılında karşı karşıya gelen milliler bu mücadeleden 54-33'lük skorla galip ayrıldı. 1981 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda rakibine 66-51 mağlup olan milliler, 1993 yılındaki şampiyonada 77-64, 1997 yılındaki şampiyonada 86-67 mağlup olduktan sonra aynı şampiyonanın ikinci tur maçında ise rakibini 63-55 yenmeyi başardı.

2001 yılında Türkiye'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Almanya'yı 79-78 mağlup eden A Milli Takım, 2005 ve 2007 yıllarındaki şampiyonalarda ise rakibine 66-57 ve 79-49'luk skorlarla mağlup oldu.

Millilerin son yıllarda Almanya'ya karşı şansı tutmazken, 2001 yılında ev sahipliği yaptığımız Avrupa Şampiyonası'nda yarı finalde karşılaştığımız Almanya'yı 79-78 yendikten sonra gerek resmi gerekse de özel maçlarda Almanya'ya karşı üstünlük sağlayamadık.

Millilerin 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında oynadığı Spor Toto World Cup ve Beko Super Cup turnuvalarında da iki kez Almanya ile karşı karşıya geldi. İzmir'deki turnuvada rakibine 79-72 mağlup olan milliler, Almanya'da gerçekleştirilen Beko Super Cup'da da rakibi karşısında sahadan 64-52'lik skorla mağlup ayrıldı.

Geride kalan 6 maç sonunda milliler rakip potalara ortalama 74.8 sayı bırakırken, Almanya ise 74.2 sayı kaydetti. Millilerimiz %55.4 iki sayılık, %28.6 üç sayılık ve %70.1 serbest atış isabet oranı ile mücadele ederken, Almanya ise %48.3 iki sayılık, %39.6 üç sayılık ve %79.1 serbest atış isabet oranları ile oynuyor.

Milliler maç başına 10.7'si hücum ve 25.8'i savunma olmak üzere toplam 36.5 ribaund alırken, Almanya da 5.5'i hücum ve 30'u savunma olmak üzere 35.5 ribaunda imza attı. Millilerin maç başına yaptığı 13.7 asiste karşılık Almanya 12.5 asist yaparken, millilerimizin yaptığı 13.2 top kaybına karşılık da Almanya maç başına 13 top kaybı ile mücadele ediyor.

şısında millilerimiz yarınki maçı kazandığı takdirde, Almanya şampiyonaya veda edecek.

Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,140 µs