En Sıcak Konular

'Devlet, hafızasını Alevilik konusunda yeniledi'

8 Eylül 2011 16:13 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Alevi Çalıştayı'nın ilk meyvelerini bu eğitim-öğretim döneminde vereceğini söyledi.

 Çelik, "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında Alevilik yine Alevilik konu başlıkları çerçevesinde yerini almaya başladı. Devlet hafızasını bu konuda yenilemiş oldu." dedi.

25 bin orman işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Öz Orman-İş Sendikası Başkanı Settar Aslan katılımıyla gerçekleşti. İş sözleşmesi iki bakanın katıldığı törenin ardından imzalandı.

ÇELİK: DEVLET, HAFIZASINI BU KONUDA YENİLEDİ

Programdan önce Bakan Eroğlu ve Bakan Çelik, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Bakan Çelik, gazetecilerin, "Alevi çalıştayıyla" ilgili yöneltilen soruyu cevaplandırdı.

Alevi çalışmalarını yaparken birçok kesimin; "Ne olacak?' dediğini hatırlatan Çelik, "Bugün ilk meyvelerini bu eğitim-öğretim döneminde almış olacağız. O da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında Alevilik yine Alevilerin ele aldıkları konu başlıkları çerçevesinde yerini almaya başladı. Devlet hafızasını bu konuda yenilemiş oldu. Ve sağlıklı bilgiye çocuklarımız 4. sınıftan itibaren kavuşmuş olacaklar. Yanlış kaynaktan değil doğru kaynaktan bilgi almaya başlayacaklar. Söyledik yerine geldi. Önemli bir açılım." şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, "Açılım Alevileri tatmin edecek mi?" şeklindeki soruya ise, "Bizim bu konuda bir dahilimiz olmadı. Bu konunun uzmanları tarafından özellikle Alevi uzmanları seçmiştik. Onlar tarafından ele alınan konu başlıklarıdır. Biz o süreçte yaptığımız toplantı da konu başlıklarını taraflarla paylaştığımız da memnuniyetle karşılanmıştık. Kitapları da basınla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

"SOMALİ'DE 350 BİN KİŞİYE İÇME SUYU TEMİN ETTİK"

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Afrika'da Nijerya'dan Somali'ye kadar dolaştıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, Somali'de şu ana kadar 350 bin kişiye içme suyu temin ettiklerini söyledi.

Bu çalışmanın yeterli olmadığını vurgulayan Eroğlu, "Şimdi son gemiyle beraber Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz, sondaj makine teçhizatlarıyla beraber her türlü ekipmanları gönderdik. Ayrıca 11 tane de sondaj teknisyeni, 4 mühendis gönderdik. Orada açılmaya başlandı. 30 tane kuyu açacağız. Hizmetler devam edecek. Sondaj makinelerini ve teçhizatlarını orada bırakacağız. Sürekli açılmasını sağlayacağız." dedi.

Somali'de su ihtiyacı had safhada olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, Somali'de su ihtiyacını karşılayabilirlerse çok mutlu olacaklarını ifade etti.

Eroğlu, Başbakan Erdoğan'a da böyle bir talimat verdiği için teşekkür etti.

Bakan Eroğlu, "Su ihtiyacının karşılanması halinde tarım yapma imkânı olacak mı?" yönündeki bir soruya ise, "Su kuyularının açılmasının ardından tarım başlayabilir ancak biz öncelikle içme suyunu temin etmeye çalışacağız. Orada yeteri kadar su var. Arkadaşlarımız inceledi. İnşallah zaman içinde tarımda yapılabilir. O kanaatteyiz. Ama öncelikli hedefimiz içme suyunu temin etmek." yanıtını verdi.

Cihan



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,975 µs