En Sıcak Konular

Faruk Çelik: Devlet, hafızasını yeniledi

8 Eylül 2011 14:18 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Aleviliğin ders kitaplarında yer almasının önemli bir değişim ve açılım olduğunu belirterek, ''Devlet, hafızasını bu konuda yenilemiş oldu'' dedi.

Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Öz Orman-İş Sendikası ile imzalanacak toplu sözleşme töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Aleviliğin ders kitaplarında yer alacağını anımsatması üzerine Çelik, Alevi Çalıştaylarının ilk meyvesini eğitim-öğretim yılında almaya başlayacaklarını söyledi.

Çalıştayları yaparken birçok kesimin ''ne olacak, ne oldu?'' diyerek eleştirilerde bulunduklarını hatırlatan Çelik, Aleviliğin, Alevi eğitimcilerin ele aldığı konu başlıklarıyla ders kitaplarında yer alacağını belirtti.

Çelik, ''Devlet, hafızasını bu konuda yenilemiş oldu ve çocuklarımız sağlıklı bilgiye 4. sınıftan itibaren kavuşmuş olacaklar. Yanlış kaynaklardan değil, doğru kaynaklardan bilgiyi almaya başlayacaklar. Önemli bir değişim, açılım diye düşünüyorum'' dedi.

Alevilerin ders kitaplarında yer alan bilgilerden tatmin olup olmayacakları sorusu üzerine de Çelik, kitaplarda yer alan bilgilerin konunun uzmanları, özellikle de Alevi uzmanlar tarafından seçildiğini ifade etti.

Bakan Çelik, şunları kaydetti:

''Konular Alevi eğitimci uzmanlar tarafından ele alınan konu başlıklarıdır. Yaptığımız toplantılarda bu konu başlıklarını taraflarla paylaştığımızda memnuniyetle karşılanmıştı. O konu başlıkları yer alıyor.''

Çelik, ders kitaplarının da yakında medyayla paylaşılacağını söyledi.

-SOMALİ'DE SU KUYULARI-

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu da Somali'de açılacak su kuyularıyla ilgili soru üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Afrika'da Nijer'den Somali'ye kadar pek çok ülkede su kuyuları açtıklarını belirtti.

Bugüne kadar açılan su kuyularıyla 350 bin kişiye içme suyu temin ettiklerini, bunu yeterli bulmadıklarını ifade eden Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün sondaj tesisatı, 11 sondaj teknisyeni ve 4 mühendisi de bölgeye gönderdiğini, Somali'de 30 su kuyusu açacaklarını kaydetti.

Sondaj tesisatlarının Somali'de bırakılacağını, böylelikle sürekli kuyular açılmasını sağlayacaklarını dile getiren Eroğlu, ''Su ihtiyacını karşılamada katkımız olursa büyük memnuniyet duyarız. Sayın Başbakanımıza böyle bir talimat verdiği için teşekkür ediyoruz. İnşallah Somali'ye yardım devam edecek'' diye konuştu.

Eroğlu, öncelikli hedeflerinin içme suyu temini olduğunu, mühendislerin incelemelerinde bölgede yeterince suyun var olduğunun tespit edildiğini, zaman içinde Somali'de tarımın da yapılabileceğini söyledi.

aa



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,607 µs