En Sıcak Konular

Aysel Tuğluk bir davadan beraat etti

8 Eylül 2011 13:21 tsi
Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlığını yaptığı dönemdeki açıklamaları nedeniyle yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Tuğluk ile Öcalan’ın diğer avukatları Doğan Erbaş, Okan Yıldız, Bekir Kaya, Devrim Barış Baran ve Ayşe Batumlu katılmadı. Duruşmada savcı Ümit Zafer Çolak, Tuğluk ile ilgili mütalaasında avukatı olduğu Abdullah Öcalan ile görüşmelerin 7 -14 Ağustos 2004 tarihlerinde internet siteleri ve bazı gazetelerde yayınladığı iddiasıyla örgüt üyeliği suçundan yargılandığını hatırlattı.

Savcı Çolak, “Sanığın bu görüşme içeriklerini yayınladığının ispat edilememesi ve dosya kapsamına göre cezalandırmaya yeter ve kesin delil elde edilemediğinden beraatine karar verilmesi talep edilir.” dedi. Sanıkların avukatı Özcan Kılıç da savcının görüşü doğrultusunda karar verilmesini ve tüm müvekkillerinin beraati yönünde karar verilmesini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Doğan Erbaş, Aysel Tuğluk, Okan Yıldız, Bekir Kaya, Devrim Barış Baran ve Ayşe Batumlu hakkında silahlı terör örgütü PKK’nın üyesi olmak iddiasıyla davalar açıldığını belirtti. Sanıkların atılı eylemleri işlediğinin sabit olmadığını ifade eden mahkeme, sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Tuğluk'un Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde örgüt üyeliği ve örgüt propagandası yapmak suçlamasıyla yargılandığı diğer davaları ise devam ediyor.

cihan

Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,863 µs