En Sıcak Konular

AA aracına bombalı saldırı

8 Eylül 2011 12:31 tsi
Somali'nin Başkenti Mogadişu'da görev yapan Anadolu Ajansı (AA) ekibinin kiraladığı araç, bombalı saldırıya uğradı. AA ekibinin içinde bulunmadığı araçtaki iki koruma ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Moğadişu'da görev yapan AA muhabiri Mehmet Tosun, Foto muhabiri Sami Tolga Adanalı ve Kameraman Kenan Yeşilyurt'un mihmandarlığını yapan Abdulmudalib Bashir, ekibi akşam saatlerinde kaldıkları yere bıraktı.

Daha sonra kendi evine dönmek için yola çıkan Bashir ve iki koruma, yolda alışveriş için durdu. Bashir marketteyken, araca aniden yaklaşan kimliği belirsiz kişiler ''el yapımı'' olduğu belirtilen bir bomba atarak kaçtı.

Saldırıda, Bashir'in yanında bulunan korumalar Abdurrahman Ali ve Abdifatah Ahmet ağır yaralandı. Medine Hastanesine kaldırılan yaralıların bacaklarını kaybedebilecekleri belirtildi.
Olayı gerçekleştiren saldırganlar, karanlıkta izlerini kaybettirirken, otomobilde de hasar meydana geldi.

Abdulmudalip Bashir, AA muhabirine yaptığı açıklamada iki korumayla birlikte kendisinin de hedef alınmak istendiğini söyledi. Saldırının Eş Şebab örgütü tarafından yapıldığını ileri süren Bashir, ''Burada yabancılarla çalışılmasından rahatsızlar. Ben de Türklerle birlikte çalışıyorum. Zaman zaman yabancılarla çalışanlara bu tip saldırılar yapılıyor'' dedi.

Bashir, gazetecilere yardımcı oldukları için araçlarının takibe alınıp, yabancılarla işbirliği yapanları yıldırmaya yönelik olarak saldırının organize bir şekilde yapılmış olabileceğini ifade etti.
Öte yandan, gece boyunca Afrika Birliği Barış Gücü askerleri ile Eş Şebab örgütü arasında, Mogadişu'nun güneyinde şiddetli çatışmalar meydana geldi. Silah ve top atışların arka arkaya duyulduğu şehirde, çatışmalar sabah saatlerine kadar sürdü.

Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,585 µs