En Sıcak Konular

Tekin: İç ve dış politikada sınıfta kaldılar

7 Eylül 2011 20:27 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Halkına hizmet eden herkesi halk başının üstünde taşır'' dedi. Gürsel Tekin ise Hükümetin iç ve dış politikada '' sınıfta kaldığını'' savunarak şöyle konuştu:

Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın Germencik ilçesinde Cumhuriyet Meydanı, Sevgi Yolu, Park Restoran, Belediye Parkı, Şehit Cafer Efe, Köylü Kadın ve Atatürk Heykeli ile kanalizasyon şebekesinin toplu açılış törenine katıldı.

Heykelin açılış kurdelesini kesen Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla meydandaki anıta çelenk koydu.

Germencik Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu'nu çalışmalarından dolayı tebrik eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Ben inanıyorum halkına hizmet eden herkesi halk başının üstü nde taşır. Yeter ki halkına hizmet et. Bizim partimizin adı Cumhuriyet Halk Partisi. Halkı unutmayacağız, halkı kucaklayacağız. Halkın derdine derman olacağız. Son yıllarda şöyle bir anlayış var, 'Efendim yiyor ama iş de yapıyor.' Yemeyeceğiz, iş yapacağız. Yedirmeyeceğiz, iş yapacağız. Halka hizmet edeceğiz, halk için çalışacağız. Dürüst belediyeciliğin örneğini birileri arayıp bulmak istiyorlarsa bundan sonra onlara Germencik Belediyesi'ni örnek göstereceğiz. Belediye başkanı 'Hükümet para vermiyor ben para bulur yaparım' diyor. 'Hükümet engel çıkarıyor. İstediğin kadar engel çıkar ben yapacağım' diyor ve yapıyor.''

Aydın'ın ''efelerin, yiğitlerin, düşmana kurşun atanların diyarı'' olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Bu ülkenin kalkınmasına kim katkıda bulunmuşsa, bu ülkenin bağımsızlığına kim katkıda bulunmuşsa, onlara minnet ve şükran duymak hepimizin görevidir'' dedi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sizin için 'İsrail'in avukatlığını bıraksın' dedi. Değerlendirmenizi alabilir miyiz?'' sorusu üzerine, bu konu hakkında yarın açıklama yapacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra açılışını yaptığı tesisleri gezdi.

-GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜRSEL TEKİN-

Gazetecilere açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise Hükümetin iç ve dış politikada '' sınıfta kaldığını'' savunarak şöyle konuştu:

''Sadece İsrail ile ilgili değil, bütün Ortadoğu haritası dahil olmak üzere AKP, dış ve iç politikada sınıfta kalmıştır. Sınıfta kaldığı için çaresizlik içinde Sayın Kılıçdaroğlu'nu suçluyor. İsrail'in bir tek avukatı varsa o da sayın Erdoğan'dır.

A planında, B planında ne yaptılar ki C'de ne yapacaklar? Biz ana muhalefet olarak baştan itibaren çok sorumlu davrandık. İç ve dış politikalar sadece iktidarları ilgilendirmez. Bu süreçte beklerdik ki iktidar parlamentoyu toplasın ve bu sorunlar parlamentoda konuşulsun. Parlamento by-pas edilmiş, muhalefete, ana muhalefete bilgi verilmiyor. Bütün bu sürecin dış politika sürecinin nasıl işlediğini, doğrusu sizler ne kadar biliyorsanız bizler de o kadar biliyoruz. C planı, B planı, D planı devreye girecekse bunun ana merkezi parlamentodur. Derhal parlamentoyu toplaması gerekiyor.''

aa



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs