iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Armagedon'a hazırlık...

7 Eylül 2011 15:56 tsi
Armagedon'a hazırlık... "İsrail, Türkiye ile hesaplaşmak için bir sonraki ABD Başkanı'nı bekliyor" dersek...'Kıyamet' kopar mı? iyibilgi özel

Bundan dört sene önce, yani 2007 senesinde küresel çapta ses getiren bir açıklama, dünyanın gündemine oturmuştu. O habere göre, ABD Başkanı George W. Bush, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ı arayarak Irak savaşı öncesi kendisinden yardım istemişti. Dünya basınında bir süre alay konusu olan yardım isteği Bush tarafından şöyle formüle edilmiş:

“Ortadoğu’da Yecüc ile Mecüc harekete geçti. İncil’in tüm öngörüleri yaşanıyor. Bana yardım etmelisin.”

Bu haber üzerine iyibilgi, ezoterik konularda yapmış olduğu çalışmalarla tanınan, araştırmacı Aytunç Altındal ile röportaj yapmış, Bush'un "yardım isteğini" masaya yatırmıştı. O röportajda, ABD'de siyasi açıdan yadsınamayacak derecede etkili olan Evanjelistlerin zihin haritaları, Sayın Altındal tarafından şöyle özetlenmişti:

"Yecüc Mecüc, Evanjelistlerin meşhur Armagedon Savaşı diye bekledikleri olayın ilk işaretleridir. Evanjelistler için Ortadoğu’da Yecüc ve Mecüc daha çok Farisiler (kökeni Pers imparatorluğudur) ve Araplardır. Bu bir kehanettir ve Evangelist inanca göre gerçekleşecektir.

Evanjelistler ve Bush ekibi zaten ne yapıyorsa Yahudiliği hızlandırmak, İsa’nın yeryüzüne gelişini kolaylaştırmak için yapıyorlar. Amaç şu: Yahudiler güçlü olsun, dünyaya saldırsınlar, yecüc mecücle savaşsınlar sonra da İsa gelsin. İstekleri bu."

O günden bugüne tam 4 sene geçti. Bu konuyu tekrar açmamızın sebebi, kafamıza takılan şu soru oldu: Acaba bugün dünya, tekrar aynı mantalite ile karşı karşıya kalabilir mi? İncil'deki kehanetler üzerinden Ortadoğu politikaları belirleyen Evanjelist bir yönetim başa gelebilir mi? Elimizde bu soruyu sordurtacak güçlü deliller var.

2008 Başkanlık seçimlerinde kendilerine ekonomik krizin faturası kesilen cumhuriyetçiler, koltuğu, Barack Obama yönetimindeki demokratlara bıraktı. Büyük umutlarla başa gelen Obama, şahin neo-conların tersine, Ortadoğu'da, nispeten İsrail'e uzak politikalar izledi. Özellikle ana-akım basında, İsrail düşmanı ilan edildi. İran'ın nükleer programına karşı saldırı senaryolarına prim vermedi, Ankara ile paralel politikalar izledi. Hatta bu konuda çok yakın zamanda eleştirildiği de oldu.

Önümüzdeki sene, yeni bir başkanlık seçimi yapılacak. İsrail ve İsrail yanlısı Neocon çevreler Obama'nın bir sonraki seçimi kaybedeceği haberlerini (kendi kontrollerinde yaptırdıkları anketlere de dayaranak) yaymaya, bu yolla sözümona Türkiye gibi ülkeleri tehdit etmeye başladı bile. Olay tamamıyla bir psikoljik operasyon inceliğinde yürütülüyor. İsrail bozulan moral ve imajını, "gün gelir devran döner, Obama gider Türkiye biter" şeklinde özetlenebilecek bir 'sahte' kampanyayla düzeltmeye ve 'karşı tarafın' moralini bozmaya çalışıyor. 

Peki, bu oyunu görmemiş gibi davranalım, bir zihin jimnastiği yapalım.

Obama koltuğunu kaybeder ve yerine, söz konusu anketlerde favori gösterilen Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayı Michele Bachmann gibi bir isim oturursa ne olur? Bachmann, Bush gibi Evanjelist taban ile sıkı bağları olan bir politikacı. En son ABD'yi vuran İrene Kasırgası hakkında "Deprem oldu, tayfun oldu. Tanrı politikacıların dikkatini çekebilmek için daha ne yapmalı?" şeklinde bir açıklama yaptı.

Sorumuzu daha da açalım: İsrail ile arası 'limoni' olan Obama'nın yerine, "İsrail'i reddedersek, ABD, tanrı tarafından lanetlenir" diyen katı Hristiyan biri, ABD Başkanlık koltuğuna oturursa, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerini ne gibi bir gelecek bekler?

Unutmamak lazım ki, Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginliği, İncil kehanetleri üzerinden okuyan ve bu yüzden İsrail'e sonuna kadar destek vermeye hazır bir kesimden bahsediyoruz. Türkiye ile İran'ı aynı kefeye koyma çalışmaları boşuna değil, keza hem ABD'de hem de İsrail'deki katı dinci gruplar, Türkiye ile İran'ın önder olduğu bir ülkeler koalisyonun, İsrail'e saldıracağını düşünüyorlar. Sonunda mesihin geleceğini öngördükleri bu süreci hızlandırmak için de ellerinden geleni yapabilirler. (MİT Müsteşarı Hakan Fidan üzerinden yapılan propaganda, bu bağlamda dikkat çekici)

Yecüc Mecüc ortaya çıktı diye savaşa girebilen bir başkandan sonra, Ortadoğu halkları, Armageddon Savaşı'nı başlatmak için her şeyi yapabilecek bir başka ABD yönetimine karşı hazırlıklı olmalı mı?

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 6,640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs