En Sıcak Konular

Abdullah Gül'den Çankaya promosyonu

7 Eylül 2011 11:14 tsi
Cumhurbaşkanı Gül Google'nin kendisi için hazırladığı özel program çerçevesinde, halkoylamasında en çok oyu alan 5 sorunun sahiplerini, Çankaya Köşkü’nde ağırlayacak.

Arama motoru Google, liderler arasında yalnızca ABD Başkanı Obama’nın kullandığı halkla ilişkiler programının Türkçe yazılımını Cumhurbaşkanı Gül için de hazırladı. Projeyle dünyanın her köşesinden gelen sorulara yanıt verebilecek olan Gül, halkoylamasında en çok oyu alan 5 sorunun sahiplerini, Çankaya Köşkü’nde ağırlayacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medyadan 5 takipçisini Çankaya Köşkü’nde ağırlayacak. Gül’ü sosyal medyadaki takipçileriyle buluşturacak proje, dünyaca ünlü arama motoru “Google” işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

“Google”, bu iş için şu anda dünya liderleri arasında sadece ABD Başkanı Barack Obama’nın sosyal medya üzerinden kullandığı özel halkla ilişkiler programının Cumhurbaşkanı Gül’e özel Türkçe yazılımını hazırladı. Köşk kaynaklarının, “Çalışmalar son noktaya geldi, yakında uygulamaya girecek” dediği projeyle, dünyanın her köşesinden, her isteyen, Gül’e Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinin yanı sıra “Google” üzerinden de soru yöneltebilecek.

Sorular, yine “Google”un özel olarak geliştirdiği programla sanal alemde halkoylamasına sunulacak. Bu halkoylamasında en çok oyu alarak öne çıkacak 5 soruyu, Gül doğrudan kendisi yanıtlayacak. Ancak Gül, bu konuda önemli bir yeniliğe imza atmayı, sanal halkoylamasında öne çıkacak 5 sorunun sahiplerini, Çankaya Köşkü’nde ağırlayarak sorularını canlı olarak yanıtlamayı planlıyor.

Liderlere fark attı

Twitter ve Facebook hesaplarının yanı sıra dünyaca ünlü paylaşım sitesi YouTube’ta kendi özel marka kanalı bulunan, iPhone ve iPad kullanıcıları için Cumhurbaşkanlığı uygulaması oluşturan Gül, bütün bu etkinlikleriyle çoğu aktif siyasette olan yerli ve yabancı birçok lidere sosyal medyada fark attı. Yapılan bir araştırmada, sosyal medyayı etkin kullanan dünya liderleri sıralamasında ilk 10’da yer aldığı saptanan Gül, Twitter’daki 665 bin kişilik takipçi sayısıyla da, Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikiye, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de dörde katladı. Dün itibariyle Erdoğan’ın 352 bin, Kılıçdaroğlu’nun 311 bin, Bahçeli’nin de 146 bin Twitter takipçisi vardı. Kabinenin etkin isimlerinden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 57 bin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da 79 bin takipçisi bulunuyor.

hurriyet

Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,658 µs