En Sıcak Konular

PKK'nın toplu katliam planı...

7 Eylül 2011 06:42 tsi
PKK'nın toplu katliam planı...
Güvenlik güçlerinin yoğun operasyonlarıyla köşeye sıkışan terör örgütü PKK, strateji değişikliğine gitti.

Terör örgütü PKK, güvenlik güçlerinin yoğun operasyonlarının sonuç vermesi üzerine strateji değişikliğine gitti. İstihbarat raporlarına yansıyan kanlı plana göre örgüt, mayın saldırılarıyla ‘toplu katliam’ peşinde. Suriyeli Fehman Hüseyin’in bu saldırıları organize eden Nidal Afrin’e “Günde bir eylem yeterli değil en az üç tane eş zamanlı yapılmalı” dediği belirlendi. Güvenlik güçleri alarmda...

Güvenlik güçlerinin yoğun operasyonlarıyla köşeye sıkışan terör örgütü PKK, strateji değişikliğine gitti. Örgütün, yeni planları istihbarat raporlarına yansıdı. Buna göreGüneydoğu’da ‘kurtarılmış bölge’ oluşturmak isteyen PKK,mayınlı saldırılarını artıracak. Terör örgütü güvenlik güçlerine yönelik toplu infaz planlıyor. Bu sebeple geçiş güzergâhlarına bombalı tuzaklar döşenecek. PKK’nın askeri kanat sorumlusu Suriyeli Fehman Hüseyin’in bölgedekimayın saldırılarını organize ettiği belirlenen Nidal Afrin’emayın saldırılarını artırması için talimat verdiği belirlendi.

GÜNDE ÜÇ EYLEM YAP

İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre ‘Bahoz’ kod adlı Fehman Hüseyin, eş zamanlımayın saldırıları yapılmasını istedi. Bu saldırıların farklı illerde yapılması gerektiğini dile getirdi. Hüseyin’in, “Günde bir eylemyeterli değil en az üç tane eş zamanlı eylemyapılmalı” sözleri kayıtlara girdi. Hakkâri Çukurca’da güvenlik güçlerinin geçiş güzergâhına döşenen mayınları organize ettiği belirlenen Suriye uyruklu Nidal Afrin için ise kırmızı alarmverildi. Bölgedeki teröristleremayın ve ağır patlayıcılar konusunda eğitimverdiği de belirlenen Afrin için istihbarat birimleri teyakkuza geçti.

Lunaparktaki çocukları öldüreceklerdi

Adana’da bombalı eylemhazırlığındaki iki terörist yakalandı. Teröristlerin bayramın üçüncü günü lunaparka bomba koymayı planladığı ancak yoğun güvenlik önlemi sebebiyle vazgeçtikleri belirlendi. İki terörist pazar günü otobüs durağına bomba düzeneği koyacakları sırada yakalandı.

Teröristlerin üzerinde zaman ayarlı yarımkilo A-4 patlayıcı ile destekli 5 kilogrampotasyummaddesi ele geçirildi. Polisin gözaltına aldığı teröristlerin, Kandil’de bomba eğitimi aldığı ve ses getirecek eylemler için şehre geldiği belirlendi. Bombacılardan birinin Öz Savunma Birlikleri adı verilen bombacı okulundan geçen yıl birinciliklemezun olduğu ileri sürüldü. Eylemhazırlığındaki teröristlere yardımettikleri gerekçesiyle, 3 kişi daha gözaltına alındı.

Diyarbakır ve Hakkâri’yi kana bulayacaklardı

Diyarbakır ve Hakkâri’de yolu kana bulayacak mayınlı tuzaklar son anda fark edildi. Diyarbakır’da araziye gömülmüş vaziyette basma düzenekli cam, çivi, demir parçaları ve amonyumnitrat ile desteklenmiş ve beslenmiş pil düzenekli 7 ayrı noktaya yerleştirilen patlayıcımadde düzeneği imha edildi. İl Jandarma Komutanlığı’nın elde ettiği istihbari bilgiler ışığında teröristler Ergani ilçesinin Kavurmaküpü köyümevkisinde araziye yüksek etkili patlayıcı madde yerleştirdi. Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

‘’Tuzaklanan patlayıcımadde düzenekleri bomba uzmanları tarafından imha edilmiştir. Söz konusu patlayıcıların daha önce Diyarbakır Ergani, Maden, Elazığ yol güzergahında yol kontrol devriyesine açılan ateş sonucu oluşan terörist saldırısı sonrasında takip ve operasyon amaçlı arazide çalışma yapmasımuhtemel güvenlik güçlerine yönelik olarak yerleştirildiği, ancak teröristlerin hain emellerine ulaşamadıkları değerlendirilmiştir.’’

Çukurca-Hakkâri Karayolu’nun 8. kilometresinde ise soba borusu içerisine yerleştirilen telsiz düzenekli patlayıcı etkisiz hale getirildi. Hakkâri ValisiMuammer Türker, soba borusu içerisine yerleştirilen patlayıcının tahrip gücünün yüksek olduğunu söyledi.

bugün


Bu haber 1,030 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,072 µs